Autor: Informer.rs

07.10.2023.

09:05

Foto: EPAIMAGES

Sport

Bankrot preti Juventusu! Prodaja Vlahovića jedina opcija!?

Već mesecima Juventus se nalazi u obziljnoj krizi i čini se da su bolji dani sve dalji od Torina... Prošle sezone "staroj dami" oduzeto je 15 poena u Seriji A. Da stvar bude gora UEFA je rešila da joj zabrani nastup u Ligi šampiona, kada se kvalifikuju, ali su uz dogovor sa evropskom kućom fudbala čelnici kluba uspeli da se odreknu učešća u Ligi konferencija kako bi se kazna povukla. 

Letos su na izlaznim vratima kluba bile najveće zvezde - pre svih Dušan Vlahović i Federiko Kjeza. Do transfera nije došlo budući da niko nije želeo da ispuni finansijske zahteve Juventusa, a prodaje su bile neophodne kako bi klub mogao normalno da funkcioniše. 

Minus u kasi je sve veći, da stvar bude gora, iz kluba su danas saopštili da je prošle sezone Juventus izgubio 123.700.000 evra! Vlasnici kluba morali su da "upumpaju" u klub 200.000.000 evropskih novčanica kako bi se svi troškovi pokrili i minus bio "ispeglan". 

Kada se saberu svi transferi - Juventus je tokom prethodnih pet godina zabeležio gubitak od 722.000.000 evra, a ako i naredna sezona bude ovako "uspešna" minus će stići i do milijarde! 

Informer

 

Glavni cilj ovog leta bila je da se klub oslobodi igrača sa velikim ugovorima, to je donekle uspelo pošto su iz Torina otišli Leonardo Bonući, Anhel di Marija i Huan Kvadrado. Kada govorimo o sportskim rezultatima, čelnici su pred Maksa Alegrija i igrače postavili cilj da se ove sezone izbori učešće u Ligi šampiona. 

Razlog za to su procene stručnjaka da će vlasnici, odnosno porodica Anjeli-Elkan, biti prinuđeni da na račun kluba uplate dodatnih 200.000.000 evra kako klub ne bi bankrotirao! Na predsedniku Đanluki Fereru i generalnom direktoru Mauriciju Skanavinu je delikatan zadatak da što više ublaže finansijski minus. Moguće je da će tokom zime igrački kadar biti dodatno oslabljen, a sve to bi moglo da ostavi traga i na terenu.