Autor: Informer.rs

07.10.2023.

11:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

Zvezdi nije valjao, a briljira u Seriji A! Stigao Vlahovića i gazi redom!

Četvrti pogodak ove sezone postigao je mladi Nikola Krstović sinoć protiv Sasuola. Kršni Crnogorac je zbog sjajnih partija već postao ljubimac navijača, a dao je gotovo polovinu golova svog tima.

Više pogodaka od njega u dosadašnjem toku prvenstva postigli su jedino Martinez iz Intera (devet), Berardi iz Sasuola (pet) i Osimen  iz Napolija (pet), a Nikola je poput Vlahovića uspeo mrežu da zatrese četiri puta.

Informer

Leće je dovelo nekadašnjeg igrača Crvene zvezde ovog leta iz Dunajske Strede gde je "eksplodirao" za 3,9 miliona evra. Zagolicao je Ksroticić maštu mnogo jačim klubovima, pa ukoliko nastavi u ovom ritmu, nikoga ne bi iznenadio ni prelazak u još bolju sredinu.

Njegov tim je bez pobede u prethodna tri kola,  ali je u gornjoj polovini tabele, odnosno na sedmom mestu. Najveće zasluge, idu momku kojeg nisu želeli u šampionu Srbije, procenivši da nije dovoljno dobar za crveno-beli dres.

Oduševio je i legendarnog Ernesta Havijera Čevatona, koji je nedavno u superlativu govorio o Crnogorcu.

Informer

- Prestao sam da igram 2013. godine i 10 godina sam u Lećeu. Za tih 10 godina nisam nikad video igrača tako mladog, a sa takvim potencijalom. Ima sve predispozicije da nadmaši moje golgeterske rekorde - rekao je Čevaton, koji je u dresu Lećea postigao 58 golova na 124 utakmice.

Nema sumnje da će Krstović uz Stevana Jovetića biti najveća pretnja po gol Srbije kada se dve selekcije budu sastale 17. oktobra u Beogradu u meču od velikog značaja za odlazak na Euro.