Autor: Informer.rs

07.10.2023.

14:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasio se Bahar zbog situacije u Izraelu! Barak pati zbog domovine! (FOTO)

Ministar odbrane Izralea Joav Galan proglasio je mobilizaciju rezervista i vanredno stanje u krugu od 80 kilometara od pojasa Gaze, nakon iznenadnog napada Hamasa.

Situacija u zemlji je alarmantna, a trener šampiona Srbije, Barak Bahar, oglasio se na svom Instagram profilu, želeći svima da stavi do znanja kakva je situacija u njegovoj zemlji.

Informer

On je objavio sliku, tačnije "stori" na ovoj društvenoj mreži, na kojem je podatak da je više od 3000 raketa ispaljeno iz Gaze, ubijeno 22 ljudi, a povređeno 545 osoba.

Takođe, i golman Crvene zvezde Omri Glazer,  kao i njegova supruga Šira Morag, oglasili su se putem Instagrama i podelili poruku podrške svom narodu u Izraelu. Glazer je, inače, standardan reprezentativac izraelske reprezentacije. 

Informer

- Najteže i najbolnije vesti ovog jutra - napisala je izabranica Zvezdinog golmana. 

Situacija polako izmiče kontroli, a budući da sve sluti na novi ratni sukob, sport je u ovom momentu u drugom planu. Vlasti u Izraelu odmah su uvele brojne mere, a među njima stoji i da su sve sportske aktivnosti u narednim danima odložene. 

Nemanja Ljubisavljević, doskorašnji igrač Vojvodine, ove sezone prešao je u klub iz Nazareta Makabi Bnej Rejnu i  kaže da je sada situacija gora neko bilo kada u poslednjoj deceniji.

Informer

- Dobro sam hvala Bogu, ovde gde sam ja je sve mirno, ali mi se nalazimo na 100 kilometara od Tel Aviva, a tamo i u okolini je najgore. Ljudi iz kluba su rekli da nema potrebe da brinemo i da će uskoro sve biti rešeno. Nisam uplašen, ali nije svejedno, jer vidim šta se dešava u drugom delu zemlje. Samo sam na televiziji i portalima video koliko je ozbiljna situacija. Svi čekamo da nam jave iz kluba možemo li da odemo kućama. Nije prijatno, čuju se rakete, ali žena i ja smo dobro. Kaži da je sada najgora situacija u poslednjih 10-15 godina u ovoj zemlji. Ipak, deluje i nadamo se da će se uskoro smiriti. Makar nas tako uveravaju Izraelci  - poručio je Ljubisavljević za Informer iz Izraela.