Autor: Informer.rs

07.10.2023.

19:27

Foto: EPA Images

Sport

Junajted izbegao blamažu! Rezervista Mektomini za četiri minuta ukrao pobedu Brentfordu

Junak "crvenih đavola" bio je Skot Mektomini, koji je sa dva gola za četiri minuta u sudijskoj nadoknadi doneo trijumf svom timu.

Utakmica na "Old Trafordu" počela je šokantno po izabranike Erika ten Haga, pošto su gosti iz Londona poveli u 26. minutu preko Matijasa Jensena. 

U nastavku Junajted je svim silama napadao, ređale su se šanse pred golom protivnika, ali je nedostajala završnica. I kada se činilo da će "đavoli" doživeti novu blamažu i treći uzastopni poraz na svom terenu ove sezone u Premijer ligi, Mektomini je ušao u igru u 87. minutu i izrastao u heroja. 

Informer

 

Prvo je u 90. minutu škotskom vezisti ponišen gol zbog ofsajda, ali to ga nije pokolebalo, i tri minuta kasnije se iskupio i ponovo pogodio mrežu za izjednačenje. Junajted je tada krenuo još jače, a Mektomini se ponovo našao na pravom mestu i u 97. minutu posle asistencije Harija Megvajera glavom pogodio za eksploziju slavlja na "Old Trafordu". 

Mančester je tako stigao do 12 boda ove sezone u engleskom prvenstvu i trenutno je 10. na tabeli.

Informer

Fudbaleri Čelsija protiv Barnlija

"Plavci" su do preokreta stigli nba startu drugog poluvremena golom Kola Palmera iz jedanaesterca, a prednost je udvostručio Rahim Sterling u 65. Konačan rezultat postavio je Nikolas Džekson u 75. minutu.
Ekipa Maurisija Poketina tako je ostvarila drugu uzastopnu pobedu, ukupno treću u prvenstvu i ima 11 bodova. 

Ranije danas Totenhem je na gostujućem terenu pobedio Luton sa 1:0. Tri boda osvojio je i Fulam u pobedi nad Šefild junajtedom sa 3:1 u utakmici, koju je obeležila stravična povreda gostujućeg igrača Krisa Bašama. Rutinski trijumf je ostvario i Everton na svom terenu protiv Bornmuta (3:0).