Autor: Informer.rs

07.10.2023.

20:34

Foto: EPA Images

Sport

Juventus pobeđuje bez Vlahovića! Kostić namestio gol

"Stara dama" je tako pokazala ko je gospodar Torina i rutinski uzela ceo plen."Bikovi" tako ni u 19. uzastopnoj utakmici nisu uspeli da slome najvećeg rivala.

U redovima domaćina izostao je srpski reprezentativac Dušan Vlahović, dok je kod gostiju Nemanja Radonjić odlukom trenera ostao na klupi, iako je zvanično prijavljeno da je osetio bol u nozi.

S druge strane, od prvog minuta za Juventus je igrao Filip Kostić, dok su kod "bikova" počeli golmanVanja Milinković-Savić i Ivan Ilić.

U prvih 45 minuta na stadionu Juventusa nije viđen preterano zanimljiv fudbal, ekipe su igrale tvrdo, pa su mreže mirovale do odmora. Ipak, već u drugom minutu drugog poluvremena odbrana Torina je poklekla. "Stara dama" je izvela korner, a nakon prave konfuzije pred golom najbolje se snašao Federiko Gati i poslao loptu u mrežu.

Ekipa Masimilijana Alegrija dotukla je rivala u 62. minutu, kada je gotovo na identičan način stigla do novog gola. Srpski reprezentativac Filip Kostić je izveo korner, a Arkadijuš Milik glavom postavio konačnih 2:0.

Zanimljivo je bilo u Milanu, gde je vodeći Inter odigrao nerešeno 2:2 sa Bolonjom. "Neroazurima" je ovo prvi remi ove sezone, ali su uprkos kiks ostali vodeći na tabeli sa 19 bodova, bodom više od Milana i dva od Juventusa. 

Inter je dobro sjajno meč i golovima Frančeska Ačerbija u 11. minutu i Lautara Martineza u 13. stekao velikih 2:0. Ipak, u nastavku su se opustili, što je Bolonja kaznila i golovima Rikarda Orsolinija u 19. minutu i Džošua Zirkte u 52. minutu stigla do vrednog boda.

Tagovi: