Autor: Informer.rs

08.10.2023.

09:48

Foto: Reuters/youtube printscreen/Meltay

Sport

"Teroristi su ušli u grad, palo je 2.500 bombi"! Jezivo svedočenje rumunskog fudbalera o ratu u Izraelu

Teroristi su upali u grad u šest ujutru, palo je 2.500 bombi, nalazimo se u bunkeru i svi smo prestravljeni! Ovako opisuje trenutno stanje u Izraelu rumunski fudbaler Antonio Sefer (23), vezista tamošnjeg Hapoela Ber Ševe, koja je na oko 300 kilometara udaljena od pojasa Gaze.

Informer

Sefer je u izjavi za rumunski "Digi sport" otkrio kako izgleda napad Hamasa na Izrael. Prema poslednjim informacijama, u subotu tokom dana se nalazio u skloništu i nema novih informacija da li je uspeo da pobegne iz ratom zahvaćenog područja.

- Situacija nije uopšte dobra, shvatate? Nismo očekivali da se ovo desi. Mnogi teroristi su ušli u gradove. Bombe su bačene, oko 2.500 bombi. Sve je počelo u šest ujutru - počeo je Sefer priču za rumunski "Digi sport".

Kako kaže, kada je krenuo napad, zajedno sa svojim komšijama sklonio se u bunker. Prema njegovim rečima, svi su prestravljeni.

- Probudili su nas alarmi. Nalazim se u bunkeru, zajedno sa svojim komšijama. Jako se bojim, svi smo uplašeni - poručuje fudbaler Ber Ševe.

Što se tiče fudbala u Izraelu, ali i svih sportskih dešavanja, ona su odložena do daljeg, a svi sportisti koji nastupaju u toj državi imaju dozvolu da napuste zemlju.

Ranije jutros javio se i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Džon Holand, koji nastupa za Hapoel iz Tel Aviva. Momak iz Portorika takođe je opisao užas koji proživljava.