08.10.2023.

19:13

Foto: EPA Images

Sport

Drama u Madridu: Atletiko pobedio u 89. minutu iz penala

Fudbaleri madridskog Atletika pobedili su kod kuće Real Sosijedad 2:1 (1:0) u meču 9. kola Primere. Domaćin je poveo golom Samuela Lina u 22. minutu. Iako je tim Dijega Simeonea imao kontrolu nad mečom, gosti su izjednačili pogotkom Mikela Ojarsabala u 73. minutu. Konačnih 2:1 postavio je Antoan Grizman sa bele tačke u 89. minutu.

Informer

 

Sa šest pobeda iz osam odigranih mečeva, Atletiko važi za jednog od favorita za osvajanje titule, mada su danas lako mogla da mu izmaknu tri boda. Relativno rano vođstvo unelo je mir i Morata, Molina, Grizman i ekipa igrali su u svom prepoznatljivom stilu. Ipak, izjednačenje u 73. minutu ih je poremetilo i počeli su da vrše pritisak na protivničku odbranu. 

Ključni trenutak desio se u 88. minutu, kada je Grizman uputio loptu, koja je pogodila u ruku Karlosa Fernandesa, koji je u tom momentu ležao na travi. Cela ekspedicija gostujućeg tima skočila je na sudiju, uz povuke da to nije jedanesterac, da je igrač bio u prirodnom položaju i da nije imao gde da skloni ruku. Međutim, za arbitra Hosea Munueru to je bio čist penal.

Grizman je šutirao i postavio konačnih 2:1. Atletiko je sada četvrti na tabeli, sa pet bodova manje, ali i utakmicom manje od vodećeg Real Madrida.