Autor: Informer.rs

08.10.2023.

22:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Rusi bruje o Srbinu! Gajićeve majstorije u moskovskom derbiju

Fudbaleri Spartaka i CSKA odigrali su nerešeno 2:2 (1:1) u 11. kolu ruskog šampionata, a u redovima gostiju blistao je nekadašnji igrač Crvene zvezde. 

"Armija je povela fantastičnim golom Gajića već u 31. minutu. Gosti su povukli kontru preko Obijakova koji je sjajnim pasom pronašao srpskog fudbalera na ivici kaznenog prostora, koji iz prve pogađa dalji ugao. 

Slavlje gostiju trajalo je samo desetak minuta, jer je Spartak preko Promesa poravnao na 1:1 pred odlazak na odmor. Ipak, to nije obeshrabrilo Gajića, koji je u 61. minutu spremio novu bombu domaćinima. Srpski bek je pobegao svojim čuvarima, ušao u šesnaesterac, a onda iskosa pogodio pod prečku za 2:1.

Nažalost, CSKA do kraja nije uspeo da sačuva prednost, pošto su domaćini u sedmom minutu sudijske nadoknade golom Medine stigli do novog izjednačenja i vrednog boda.

Inače, nekadašnji zlatni "orlić" igra kao proporođen od početka ove sezone i to od kada je trener Vladimir Fedotov odlučio ga da prebaci na igra levog beka. Gajiću je ovo već peti gol ove sezone, a dok je primera radi igrajući za Crvenu zvezdu u 120 mečeva upisao samo šest pogodaka. 

Gajić je "armiju" pojačao prošle godine kada je za tri miliona evra napustio "Marakanu".

Tagovi: