Autor: Informer.rs

11.10.2023.

09:58

Foto: printscreen instagram

Sport

Pretužno, srce da prepukne! Porodica u agoniji posle ubistva unuke bivšeg selektora!

Mai Naim je ubijena na zabavi u Bareiju, kada su teroristi upali i ubijali i klali sve pred sobom. Porodica je izgubila kontakt sa Mai prvog dana masakra i uprkos tome što je postojala nada da je ona živa, njeno telo je pronađeno nekoliko dana kasnije.

Juval Naim kaže da je Mai bila dijamant porodice i da život bez nje nikome neće biti isti. Otkrio je u razgovoru za izraelske medije da nije trebalo da bude na pomenutoj zabavi. 

- To je valjda subina. Prodala je kartu koju je imala za žurku, u 23.30 je već bila u krevetu, ali su je nakon ove odluke pozvali prijatelji i nagovorili da ipak ide sa njima. Njeni roditelji nisu znali da je izašla, bili su sigurni da je u krevetu. Kad su ujutro ustali, videli su da je nema, a onda je u 8:30 nazvala i rekla: "Pucaju na mene". Nije imala sreće, vozila se autom prema Bareju, a kapija je bila zatvorena. Ostavila je auto na ulazu i ušla unutra, upala je u zamku. Svi su otišli u skloništa zbog straha od projektila, a teroristi su bacali granate i pucali u skloništa.

Juval Naim kaže da je bio izuzetno blizak sa ubijenom devojkom.

- Stvarno draga devojka, voljena, nikad je niste čuli da je povisila glas. Srce me boli, ne mogu se oporavim od ovoga. Već tri dana su prošla, a ja sam slomljen, ne znam kako bih mogao da vodim trening. Ne znam da li ću moći da se oporavim od ovog udarca. Nikada se u životu nisam ovako osećao, a prošao sam kroz mnogo teških stvari. Tužan sam, ne mogu ništa da radim. Bila je divna devojka, uživala je u životu, bila je na raftingu u Južnoj Americi, tamo je upala u vrlo visoke talase, i tada su joj spasili život. 

Informer

Kroz suze je rekao šta će najviše pamtiti.

Njen osmeh i zagrljaj. Inače se ne vezujem za ljude, ali za nju sam se vezao na poseban način. Bila je bliska sa mojom porodicom, sa ćerkom i sinom. Imala je dobro srce, bila je nešto posebno. Imam tri brata, ja sam najstariji. Njenog oca nikada nisam video da plače, a danas se i on srušio. Nadali smo se do kraja, da je možda uspela da pobegne u voćnjak ili da su je oteli, to je bila poslednja opcija, kao i da je ubijena.


Broj poginulih Izraelaca od početka napada Hamasa premašio je 1.200.  Skoro 3.000 ljudi je povređeno, a sudbina oko 150 ljudi, koji su oteti i odvedeni u pojas Gaze, još nije poznata.