Autor: Informer.rs

11.10.2023.

11:12

Foto: Starsportphoto

Sport

"Orlove" čeka 65.000 mađarskih navijača! Šalai: Srbi žele osvetu!

Nema sumnje da će krcate tribine i vrela atmosfera sačekati fudbalere Srbije u Budimpešti, gde će u subotu veče protiv domaćina igrati derbi kola u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine (20.45, RTS 1).

Mađarska će, bez sumnje, imati sjajnu podršku, dok će ekipi Dragana Stojkovića Piksija posao biti dodatno otežan. Naša selekcija poražena je na "Marakani" od istog rivala sa 2:1, čime je sebi dodatno zakomplikovala situaciju.

Zbog toga su na oprezu i izabranici Marka Rosija, pogotovo što je Srbija na poslednja dva gostovanja u komšiluku, u Ligi nacija i prijateljskom meču, ostvarila remi i pobedu. To ne krije ni ofanzivac Roland Šalai (26).

- Srbija je prepuna dobrih igrača i možemo s njima da se nosimo samo ako budemo pravi tim. Izostanak Vilija Orbana je udarac za nas, jer namje on ključni igrač, ali verujem da ćemo ga odmeniti na pravi način. Naneli smo im bolan poraz kod kuće i oni sada dolaze kod nas sa željom da se revanširaju. Treba da budemo disciplinovani i posvećeni kao kada smo igrali u gostima, tako ćemo moći da dođemo do dobrog rezultata - poručuje Šalai.

Informer

 

Prvotimac nemačkog Frajburga imaće i poseban motiv.

- Probao sam da pomognem svakome ko mi je tražio kartu, ali za mene je najvažnije što će mi tu biti roditelji. Oni su mi najbitniji - dodaje Šalai.

U Mađarskoj su uvereni da će u predstojećim duelima protiv "orlova" i Litvanije overiti vizu za EURO.

- Plan je da uzmemo svih šest bodove iz ove dve utakmice. Neće biti lako, pogotovo protiv Srbije, koja dolazi dodatno motivisana posle poraza u Beogradu, ali ne plašimo ih se. Naš cilj je jasan, želimo da u oktobru završimo posao oko plasmana na EP - naglašava Šalai.