Autor: Informer.rs

13.10.2023.

06:40

Foto: EPA Images

Sport

Skandal trese Apenine! Reprezentativci Italije završili u policiji, izbačeni iz tima

Sa Apenina stižu informacije da su pored Fađolija pod istragom još dvojica reprezentativaca Italije. U pitanju su igrači Njukasla Sandro Tonali i Aston Vile Nikolo Zaniolo.

Bivši igrači Milana i Rome su juče napustili trening reprezentacije Italije kako bi dali izjave u policiji, nakon što se posumnjalo da su se i oni ilegalno kladili. Nije još poznato da li su se pomenuti igrači kladili na utakmice koje su pod ingerencijom FIFA, UEFA ili Fudbalskog saveza Italije.

Informer

Fudbaler Juventusa Nikolo Fiđoli pod istragom

Na kraju je se oglasio i Fudbalski savez Italije, koji je potvrdio da su Tonali i Zaniolo privedeni u policiju na ispitivanje.

"Fudbalski savez Italije potvrđuje ispitivanje policije i napominje da su i Tonali i Zaniolo vraćeni u svoje klubove, tako da neće igrati predstojeće kvalifikacione mečeve protiv Malte i Engleske, saopštio je savez sa Apenina.

Pojedini mediji tvrde da je Tonali išao čak toliko daleko da se kladio na Romin meč u Kupu Italije i to dok je još bio član "vučice". Inače, kako prenosi italijanski novinar Fabricio Korona, spekuliše se da su se neki od pomenutih igrača "kladili na svoje timove dok su sedeli na klupi".

Pomenuti novinar, tvrdi da je vezista stare dame" Fađoli zavisnik od klađenja. Takođe, italijanski novinar je danas ispitan u policiju u svojstvu svedoka, posle čega su se pojavile informacije da ima još fudbalera uključenih u ilegalno klađenje.

Podsetimo, nedavno je Ajvan Toni iz Brentforda žestoko kažnjen zbog klađenja i trenutno je suspendovan, tako da bi na teren mogao tek u 2024. godini.

Za sada se Njukasl i Aston Vila, za koje od ovog leta igraju Tonali i Zaniolo, nisu oglašavali.