Autor: Informer.rs

12.10.2023.

22:43

Foto: Tanjug/AP

Sport

Turci nokautirali Hrvate u Osijeku!

Dobro je Turska izgledala tokom čitavih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a onda je, iz nepoznatih razloga, došlo do rastanka sa selektorom Štefanom Kuncom. Na njegovo mesto došao je Vinćenco Montela, ali ni to nije pokvarilo atmosferu među Turcima! 

Večeras su izbranici Vinćenca Montele upisali najveći skalp u dosadašnjem delu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pošto su na krcatoj "Opus Areni" u Osijeku savladali Hrvatsku sa 1:0 (1:0).

Čovek odluke bio je Bariš Jilmaz koji je u 30. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Saliha Ožčana i doneo prednost Turcima. Do kraja meča mreže su mirovale pa je Turska ovom pobedom preskočila Hrvate i preuzela prvo mesto na tabeli grupe D sa 13 osvojenih bodova. 

Veliku pažnju privkao je meč Španije i Škotske, a nakon 90 minuta velike borbe "furija" je uspela da ostanek maksimalna u svojoj kvalifikacionoj grupi - 2:0 (0:0). Pobedonosni gol sastavu Luisa de la Fuentea obezbedio je Alvaro Morata u 74. minutu, a asistent je bio veteran Hesus Navas, a tačku na meč stavio je Saih Sonset. 

Informer

 

U istoj grupi Norveška je deklasirala Kipar sa 4:0 (1:0). Porednost Skandinavcima doneo je Aleksander Serlot u 33. minutu da bi se u drugom raspucao Ering Haland. Napadač Mančester sitija bio je dvostruki strelac, a konačan rezultat postavio je Frederik Aursnes. 

Poljaci su savladali u gostima Farska ostrva sa 2:0, Albanija je u Tirani bila bolja od Češke sa 3:0, dok na meču Belorusije i Rumunije golova nije bilo - 0:0.