Autor: Informer.rs

13.10.2023.

23:30

Foto: AP PHOTO

Sport

Mbape odveo Francuze na EURO! Holanđani nemoćni

"Trikolori" su mesto na najvećoj evropskoj smotri obezbedili večeras pobedom usred Amsterdama nad selekcijom Holandije sa 2:1 (1:0) u šestom kolu kvalifikacija za EURO.

Izabranici Didijea Dešana, iako to rezultat ne govori, su praktično tokom čitave utakmice kontrolisali dešavanja na terenu i stigli do šest uzastopne pobede u kvalifikacionom ciklusu.

Najzaslužniji što je vicešampion sveta već posle šest mečeva ispunio svoj cil jeste dvostruki strelac Kilijan Mbape. Maestralni napadač Pariz Sen Žermena već u sedmom minutu načeo je mrežu "lala" i utišao ceo Amsterdam. Džonatan Klosu je precizno centrirao da desnog krila u kazneni prostor, a Mbape bio na pravm mestu i iz prve matirao golmana Verbrugena.

Informer

 

Pokušali su izabranici Ronalda Kumana da uzvrate ii stignu do izjednačenja, zapretili su preko Vermana u 25. minutu, ali je lopta završila preko gola. U nastavku "trikolori" su zaigrali još jače u odbrani, a sve nade domaćina da mogu do povoljnog rezultata pale su u 53. minutu kada je Mbape ponovo bio precizan. Ovog puta, fudbaler PSŽ je majstorijom sa preko 20 metara izbušio mrežu Holanđana. 

"Lale" su u završnici meča, tačnije u 83. minutu uspele preko Hartmana da smanje na 2:1, ali ne i da se potpuno vrate u meč. Koliko je Francuska ubedljiva najbolje pokazuje statistika da je večeras u Amsterdamu primila prvi gol u ovim kvalifikacijama, dok je čak 13 puta tresla mrežu.