Autor: Informer.rs

14.10.2023.

06:20

Foto: EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Sport

Haos u reprezentaciji Italije! Saigraču slomio nos, pa najuren iz tima!

Dok traje istraga oko učešća tamošnjih igrača u klađenje i kršenja pravila, dogodio se incident na okupljanju reprezentacije.

Mlada reprezentacija Italije trenutno igra kvalifikacije za EP, no u kampu je došlo do fizičkog obračuna, a na kraju je napadač Barija Marko Nasti izbačen iz tima jer je svom saigraču slomio nos.

Selektor Karmine Nuncijata je letos postao selektor U21 tima Italije, ali debi neće po dobrom pamtiti jer su mladi Azuri odigrali samo 0:0 sa Letonijom.

Nekoliko dana kasnije pobedili su vršnjake iz Turske sa 2:0, golovima Fabija Miretija iz Juventusa i Marka Nastija.

Marko Nasti je 20-godišnji napadač Milana koji je trenutno na pozajmici u Bariju, gde je postigao dva gola u devet mečeva Serije B. To je bilo dovoljno za poziv u omladinski tim.

No, već je poznato da Nasti neće igrati protiv Norvežana jer je Nuncijata izbacio igrača iz trening kampa iz disciplinskih razloga.

Otkriveni su i detalji. Nasti se posvađao sa Mateom Ruđerijem iz Atalante, a onda ga udario i slomio mu nos. Ruđeri je takođe napustio kamp i vratio se u Bergamo na lečenje, a moguće je da će biti i operisan.

- Ja sam to već uradio privatno, ali bih želeo da se i javno izvinim. Veoma poštujem vrednosti sporta, a veoma poštujem i dres reprezentacije. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo - poručio je pokajnički napadač Barija na Instagramu.