Autor: Informer.rs

14.10.2023.

11:11

Foto: printscreen

Sport

Pravdaš naciste i ubice dece! Žestok odgovor Izraelaca predsedniku FIFA Infantinu

Prvi čovek FIFA odbio je da zauzme nečiju stranu, što je ipak sasvim očekivano, već je poručio da tuguje zbog žrtava na obe strane.


- Želeo bih da u ime FIFA i cele međunarodne fudbalske zajednice podelim veliku tugu za fudbalske saveze u Izraelu i Palestini u svetlu užasnog nasilja koje se dešava poslednjih dana. Srceparajuće je i neverovatno videti region gde ljudi tako dugo znaju za tako veliku patnju, a sad pate još više. Svet fudbala je u punoj solidarnosti sa građanima Izraela i Palestine i sa svim nevinim žrtvama koje su platile neopisivu cenu. FIFA se pridružuje pozivima da se okonča nasilje i patnja Izraelaca i Palestinaca. Znamo, naravno, da fudbal ne može da reši svetske probleme, ali može da igra malu ulogu u donošenju svetlosti nade tamo gde izgleda da postoji samo mrak. FIFA će učiniti sve da pomogne i vrati mir i nadu vašem narodu, sada i u budućnosti - poručio je Đani Infantino.


Nije se dugo čekalo na odgovor predsednika Fudbalskog saveza Izraela Mošea Šina Zuaresa, ali su njegove reči mnoge iznenadile jer je optužio Infantina da podržava naciste!


- Svi verujemo u moć fudbala da spaja, ujedinjuje i vraća nadu. Ipak, insistiranje na simetriji je greh protiv činjenica i istorijske istine. Oni koje je ubio ološ ljudskog roda, varvarskim, nacističkim činom su deca, žene, bebe, muškarci i starci čiji je jedini greh što su Izraelci. Svaki pokušaj da se ovo izobliči i predstavi drugačije, takođe je strašni greh - poručio je Zuares direktno Infantinu.