Autor: Informer.rs

15.10.2023.

22:40

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Sport

Hrvati na kolenima! Vels pobedio "kockaste", plasman na Evro pod znakom pitanja

"Kockasti" se večeras nisu dobro proveli u Kardifu, a njihov nastup na Evropskom prvenstvu je pod znakom upitnika.

Velšani su od prvog momenta uspostavili kontrolu, prvo poluvreme je potpuno bilo u znaku njihove dominacije. Podatak koji to najviše pokazuje je to da izabranici Zlatka Dalića nisu imali šut u okvir gola u prvih 45 minuta.

Informer

Potpuno raštimovano su delovali Hrvati, ipak u prvoj deonici meča, "zmajevi" to nisu uspeli da iskoriste. Ipak, sa istom motivacijom su Velšani ušli u drugo poluvreme što im se vrlo brzo isplatilo na oduševljenje domaćih navijača.

Heroj Velsa večeras je bio fudbaler Fulama Hari Vilson koji je dva puta "probušio" Hrvate. Nekadašnji saigrač našeg Aleksandra Mitrovića prvo je pogodio u 46. minutu,  a onda je uradio isto i 13 minuta kasnije.

Informer

Zrno nade nekadašnjem vicešampionu ulio je Mario Pašalić pogotkom u 75. minutu na asistenciju Luke Modrića. Do kraja meča oba tima su imali svoje šanse, ipak Vels je sačuvao prednost i stigao do jako bitna tri boda. Veliki posao za pobednički tim je odradio njihov golman Deni Vord koji nekoliko puta u teškim situacijama sačuvao mrežu Velsa.

U grupi D, Turska je prva sa 16 bodova i osigurali su plasman  na Evropsko prvenstvo Nemačkoj. Vels i Hrvatska imaju po 10 bodova, ali "zmajevi" su ispred Hrvatske. Mnogo toga će zavisi od meča Velsa i Turske u poslednjem kolu, puleni Rob Pejdža moraju da budu maksimalno skoncetrisani. Hrvatska je sada u situaciji kada ne zavisi sve od njih. Oni imaju još dva meča u kvalifkacijama, prvo gostuju Letoniji, pa dočekuju Jermenijo.