Autor: Informer.rs

17.10.2023.

09:21

Foto: printscreen

Sport

Pokolj u Briselu slomio Srbina! Ti ljudi ne zaslužuju da žive

Abldesalem Al Gilan (45) iz Tunisa izvršio je teroristički napad u ponedeljak uveče u Briselu, ubio je dva navijača Švedske, a jednog ranio. Osumnjičeni za teroristički napad ubijen je u utorak ujutru tokom policijske intervencije u prestonici, preneli su belgijski mediji.

Utakmica je prekinuta kada su igrači saznali šta se dogodilo, navijači su u suzama do kasnih sati čekali da napuste stadionu "Hejsel". Na stadionu u Briselu bio je i fudbaler rodom iz Beograda, koji godinama radi kao reporter za televiziju "Viaplay" - Bojan Đorđić.

Nije mogao, a ni hteo, da sakrije tugu i bes u kakvom svetu i sa kakvim ljudima živimo. 

To je tama, to nije samo naše društvo... Sve je izgubljeno. Plače mi se, plačem zbog ljudskih vrednosti koje moraju da budu prioritet ponovo. Živimo u trulom, odvratnom svetu sa ljudima koji ne zaslužuju da žive na ovoj planeti. Izražavam saučešće porodicama žrtava - rekao je Đorđić koji se suzdržavao da ne zaplače. 

Nema informacija da li će se susret nastaviti, ponoviti ili završiti aktuelnim rezultatom, odnosno čeka se odluka UEFA. Mada, nikome nije do fudbala, izgubljeni su životi.

- Teško mi je da dođem do reči, a mi sad treba da pričamo o utakmici. Ja volim fudbal, to je moj život, znači mi sve i više od toga. Ali, dvojica naših sunarodnika su hladnokrvno ubijena na ulicama Brisela i mi treba da igramo još 45 minuta! - poručio je besni Đorđić.