Autor: Informer.rs

17.10.2023.

11:35

Foto: EPA Images

Sport

Hrvatska je muka pregolema! Dalić našao vezistu u Francuskoj

Porazi koje su fudbaleri Hrvatske minule nedelje doživeli u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. od Turske (0:1) i Velsa (1:2) upalili su ozbiljan alarm u komšiluku, a na meti se prvi našao selektor Zlatko Dalić.

Vicešampion sveta iz 2018. moraće, po svemu sudeći, preko Lige nacija da se bori za plasman na kontinentalni turnir, a zbog toga su najavljene i određene promene u timu. Kormilar "šahovničara" priznao je da će pozvati neke nove igrače, a među njima se nalazi i jedan Francuz - Adrijen Tomason (29).

Naime, problemi u veznom redu, tačnije u fazi organizacije igre i napada su evidentni, zbog čega Dalić želi da uvede "svežu krv". Prvotimac Lansa bi mogao da bude dobro rešenje, s obzirom da ima veliko iskustvo igranja u Ligi 1, gde je nosio još i dres Evijana, Nanta i Strazbura.

Informer

Adrijen Tomason

On je rođen u Buržu, otac mu je Francuz koji ima i švedske korene, dok mu je majka Hrvatica i zbog nje poseduje hrvatski pasoš. U intervjuu za "RTL" svojevremeno je otkrio da bi voleo da obuče dres "kockastih".

- Moj deda, mamin otac, naučio me da igram fudbal. On jako voli sport, a baš zbog njega postao sam profesionalac. Kada bih morao da biram, jasno da bih izabrao Francusku, ali pristao bih da zaigram i za Hrvatsku, ako naravno uopšte budem u njihovim planovima - rekao je Tomason pre godinu i po dana.

Otkako je Adrijen obukao dres Lans u januaru 2023. godine privukao je pažnju na sebe. Ove sezone odigrao je deset utakmica i dao jedan gol i to za pobedu nad Arsenalom u Ligi šampiona.

Pored njega, pominje se da bi Dalić na spisak za duele sa Letonijom i Jermenijom (18. i 21. novembra) mogao da uvrsti i Tina Jedvaja, Zvonimira Šarliju, Domagoja Bradarića, Josipa Mišića, Nikolu Mora, Luku Sušića, Filipa Krovinovića, Anta Budimira, Roka Šimića...