Autor: Informer.rs

21.10.2023.

00:16

Foto: Reuters

Sport

Srbin želi da napusti Sevilju! Cena je 3.000.000 evra

Očekivalo se letos, kada je Jasin Bono otišao u Al Hilal, da će konačno bivši srpski reprezentativac dobiti pravu šansu u Sevilji i postati starter.

Dve sezone je Dmitrović bio alternativa Marokancu i sve je išlo ka tome da zauzme mesto među stativama i zaduži "jedinicu". Na klupi je još uvek bio Hoze Luis Mendilibar, trener kod kojeg je blistao u Eibaru, pa se nastavak te dobre saradnje očekivao i u Andaluziji.

I počelo je kako treba, Marko je branio na tri vezana meča u Primeri i na otvaranju Lige šampiona protiv Lansa. Međutim, baš taj evropski duel skupo ga je koštao, pošto je slabo reagovao kod gola Francuza iz slobodnog udarca.

Informer

 

Bez obzira što je u nastavku imao neke dobre odbrane, Mendilibar ga je premestio na klupu nakon te utakmice. Priliku je dobio norveški golman Erjan Niland, pojačanje iz Lajpciga. I uspeo je da se zacementira u prvoj postavi.

Nedavno je došlo i do promene na klupi Sevilje, stigao je urugvajski stručnjak Dijego Alonso, ali on trenutno nema nameru da menja čuvara mreže.

S obzirom da Srbin ne želi više da ima ulogu rezervnog golmana, u dogovoru sa menadžerima odlučio je da rukovodstvu Sevilje saopšti da hoće da promeni sredinu već u januaru. Odgovor čelnika kluba bio je jasan - cena je 3.000.000 miliona evra i ko je spreman da to plati može da dobije iskusnog Subotičanina.