Autor: Informer.rs

21.10.2023.

12:48

Foto: Informer

Sport

Stiže spas za Partizan! Nikolić donosi 30 miliona dolara!

Kandidat za predsednika FK Partizan, biznismen Sreten Nikolić (71) prvi put se oglasio putem Informera 3. oktobra, a sada je ponovo pričao o tome šta su mu planovi ukoliko preuzme klub iz Humske.

On je gostovao u "Miljanovom korneru" i otkrio da Partizanu može doneti 30 miliona dolara!

- Dug Partizana je u svakoj varijanti poslovna tajna. Ne bih o tome pričao. Partizan u ovom momentu nema predsednika, da bi se nešto promenilo, mora da se organizuje skupština. Ja sam spreman. Imam nekoliko jakih poslovnih partnera iz inostranstva koji su spremni da uđu u klub. Uslov je da se uđe sa čistim papirima, da se tačno zna kome se šta duguje. Oni su spremni da ulože ozbiljne pare. Nekih 30.000.000 dolara u određenom momentu - jasan je Nikolić.

Nikolić bio kandidat za prvog čoveka kluba još u decembru 2014. godine, a član Upravnog odbora Partizana u periodu od 1990. do 1999. godine.

- Dugo godina sam bio u upravi Partizana, znam kako može da funkcioniše klub. Na inicijativu veterana Partizana sam ušao u priču, pitali su me da li bi prihvatio. Nisam mogao da ih odbijem jer su to baš poznata i ozbiljna imena - dodao je Nikolić.

Biznismen je prodao farmaceutsku kompaniju pre tri meseca i sada ima vremena da se pozabavi Partizanom, pa otkriva i šta mu najviše smeta.

- Veliki broj stranaca, demolarisanje domaćih igrača. Stranac igrao ili ne igrao dobro, on je u timu uvek. Prosto, način na koji se dovode strance je poguban za naš fudbal. Danas prodajemo decu od 16 godina. Ta deca su prerano otišla i gde su danas? Čast izuzecima - zaključio je Nikolić.