21.10.2023.

17:47

Foto: EPA Images

Sport

Pazi se, Zvezdo, Lajpcig predvođen Opendom melje sve pred sobom

Golove za tim Marka Rozea dali su Lois Openda u 1. i 72. minutu i Emil Forsberg u 24. minutu. Gol nade za domaćina dao je Tobias Kempe u 32. minutu sa bele tačke, ali to je bilo sve što je viđeno od domaćina. Ispostavlja se da kad Belgijanac ima dan, Lajpcig ne gubi. Opravdava napadač polako epitet najskupljeg pojačanja u istoriji kluba, pošto je letos plaćen Lansu 38 miliona evra. 

Informer

 

Imao je Lajpcig iza sebe jedan loš period, pošto je vezao četiri meča bez pobede, od čega dva u Bundesligi, jedan u Ligi šampiona i jednu prijateljsku utakmicu. Međutim, Darmšad im je došao kao poručen, jer im je to stara mušterija. Poslednji put su se sastali u sezoni 2016/17, a Lajpcig je slavio ukupnom gol razlikom 6:0.

Sledeći meč Rozeovim momcima biće Crvena zvezda sledeće srede na "Red bul Areni". Meč 3. kola Lige šampiona biće jako važan za Bundesligaša, koji će pokušati da se bori za prvo mesto u grupi G. Uz to, čeka Nemac crveno-bele, da im se osveti, još od 2018. godine, kada su njegov Salcburg eliminisali u plej-ofu elitnog takmičenja i poslalali ga kući, rasplakavši ceo tim. 

Nema sumnje da će posle svoje utakmice sa Javorom, trener crveno-belih Barak Bahar odgledati ovaj Lajpcigov meč, kako bi što bolje pripremio ekipu i upozorio je odakle preti najveća opasnost.