Autor: Informer.rs

21.10.2023.

22:26

Foto: AP/Photo

Sport

Čelsi imao dva gola prednosti, a odneo samo bod Arsenalu!

Arsenal se na ovom meču doslovno vratio iz mrtvih! Tako inferiorno je delovala ekipa Mikela Artete da se jedino pitanje postavljalo kojim će rezultatom biti okončan duel na "Stamford Bridžu".

Iako se na poluvreme otišlo pri samo 1:0 u korist domaćih golom Kola Palmera iz penala, "topbdžije" su delovale potpuno nemoćno na terenu.

Informer

Kol Palmer

Kako je prvo okončano, započeto je drugo poluvreme - odličnom igrom domaćina, koja je krunisana drugim golom prednosti koji je zabeležio Mihailo Mudrik.

Baš je taj drugi šamar trebao timu Mikela Artete kako bi se digao iz mrtvih, čini se. Ruku na srce, sreća je umnogome umešala prste pa je "zaludela" Roberta Sančeza da, užasnim pasom, proigra samo protivničkog igrača i to Deklana Rajsa koji je maksimalno iskoristio poklon pristigao u 77. minutu i smanjio prednost domaćih.

Informer

Deklan Rajs

Nakon tog pogotka, situacija na terenu se promenila. Arsenal ne samo da je živnuo, već je počeo da preuzima kontrolu i da diriguje tempo. 

Samo je minut prošao od sjajno iskorišćenog poklona Roberta Sančeza i savršeni "džoker" Artete je stupio na scenu. Reč je, naravno, o Leandro Trosaru, prvom igraču u istoriji Arsenala koji je prva tri gola za tim postigao kao rezervista. Upravo je to i ovoga puta uradio. Odlično je iskoristio majstoriju Bukaja Sake i matirao Sančeza za šokantnih 2:2.