Autor: Informer.rs

21.10.2023.

23:59

Foto: EPA

Sport

Bundesliga: Štutgart ima špica svetske klase, Bajern pobeđuje, ali loše igra

Fudbaleri minhenskog Bajerna pobedili su kao gosti Majnc sa 3:1 (2:1) u 8. kolu Bundeslige, ali njihov trijumf nikoga nije oduševio. Ponovo se ekipa Tomasa Tuhela mučila sa organizacijom igre, mada po rezultatu reklo bi se da je pobeda izvojevana rutinski.

Informer

Trijumf Bavarcima još u prvom poluvremenu doneli su Kingsli Koman i Hari Kejn, da bi ga potvrdio Leon Gorecka u drugom delu meča. Majnc se nakratko vratio u meč pogotkom Cacija, ali to je bilo sve od njih.

Prethodno, Lajpcig , koji naredne srede igra protiv Crvene zvezde, dobio je Darmštad na krilima Loisa Opende. Ipak, dan je ponovo obeležio Štutgart, koji igra fantastično ove sezone i ima igrača svetske klase u svojim redovima. U pitanju je napadač iz Gvineje Seru Girasi, koji je bio strelac jednog od tri gola u pobedi "švaba" nad Union Berlinom u gostima (3:0).

Informer

Girasiju je to 14. pogodak na osam mečeva u Bundesligi, što ga čini ubedljivo najefikasnijim fudbalerom prvenstva Nemačke.

Pobednički niz nastavio je i lider Bajer iz Leverkuzena. Popularni "farmaceuti" srušili su Volfsburg u gostima sa 2:1, dok je jedini pobednik na mečevima kod kuće bio Frajburg, savladavši Bohum sa 2:1