23.10.2023.

09:40

Foto: EPA Images

Sport

Roze šokirao izjavom pred meč sa Zvezdom: Lajpcig nije veliki klub

On se našao na udaru navijača Lajpciga, jer je rekao da taj klub nije u rangu najvećih klubova na svetu. Za nekog ko igra Ligu šampiona, uveren je u prolazk u nokaut fazu, a onda i borbu za sam vrh, pa zašto ne i trofej, prilično pesimistična izjava. Ekipa sa "Red Bul Arene" dočekaće u sredu od 21.00 čas Crvenu zvezdu u 3. kolu grupe G Lige šampiona. Za razliku od Bundesligaša koji postoji tek 14 godina, crveno-beli su bili prvaci Evrope i sveta, pa bi možda to moglo da uplaši nemačkog stručnjaka. 

Informer

 

Objašnjavajući zašto mu je otišlo nekoliko igrača, Roze je rekao da žele da nastave da igraju u vrhunskim klubovima, kakav Lajpcig nije. 

- Nemam nikakvih iluzija, jasno mi je da Lajpcig nije među najvećim klubovima. Ima većih i oni su sledeća stanica za naše igrače. I ovog leta smo ostali bez nekoliko važnih igrača, ali smo isto tako odlična stanica za vrhunske talente koji bi da igraju na visokom nivou, a teže da kasnije pređu u još bolji klub - objasnio je Roze.

Zanimljivo je da Roze dozvoljava svojim igračima da izlaze i opijaju se, ne zamerajući im ako sledeće jutro na treningu ne budu sto odsto fokusirani.

- Dečaci žive u drugom vremenu u odnosu na ono u koje sam ja odrastao, ali potrebe su iste. Znam koliko nam je bilo važno da nekada izađemo zajedno i dobro se provedemo zajedno. Od toga smo živeli narednih nekoliko dana, nedelja i meseci. Kao trener, to jednostavno morate da dozvolite i onda nije važno ako narednog jutra ne budu baš sveži na treningu - rekao je Roze.

Podvig za njegove izabranike bio bi da osvoje Bundesligu, mada se ne zaluđuje previše da će se to i desiti. 

- Uvek imamo visoke ciljeve, ali ne bi trebalo da se uzdignemo previše i poludimo - zaključio je Roze-

.