Autor: Informer.rs

24.10.2023.

11:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Saša Ilić pred novim angažmanom! Posle Bugarske ide u ovu zemlju

Prošla su tri meseca otkako se Saša Ilić (45) rastao sa CSKA iz Sofije, a sada je na dobrom putu da dogovori novi angažman.

Nekada sjajni fudbaler u završnim je pregovorima sa Atromitosom, na čijoj bi klupi trebao da zameni Krisa Kolemana (53), tvrdi grčki portal "Sport24". Bivši selektor reprezentacije Velsa napustio je klub iz Peristerija posle godinu i po dana, pošto ove sezone na sedam utakmica nije ostvario nijednu pobedu (tri remija i četiri poraza).

Ekipu kao privremeno rešenje vodi domaći strateg Georgios Korakakis, koji je dosad bio asistent u stručnom štabu, ali tamošnji mediji tvrde da će ovaj superligaš naredni duel u šampionatu, protiv Panetolikosa kod kuće, sigurno dočekati sa novim kormilarom.

Informer

 

Popularni Sale je igračku karijeru završio u maju 2019. godine u crno-belom dresu, posle čega se posvetio trenerskom pozivu. Bio je selektor mlađih selekcija Srbije, potom i pomoćnik u "A" timu kod Dragana Stojkovića Piksija, da bi prvi samostalni izazov imao u Čukaričkom, gde je proveo osam meseci.

Usledio je odlazak u Bugarsku, napravio je odlične rezultate sa CSKA i prošle sezone bio nadomak titule. Klub iz Sofije ispustio je trofej u pretposlednjem kolu, a potom je novu sezonu počeo loše i ispao iz kvalifikacija za Ligu konferencija od rumunskog Sepsija.

Krajem jula Ilić se definitivno rastao sa crveno-belima, a nedavno se u domaćoj javnosti pominjao kao budući selektor naše mlade reprezentacije. Posle bruke "orlića" protiv Engleske (1:9) na startu kvalifikacija za EP, bilo je priče o smeni Dušana Đorđevića, ali je jedan od najboljih igrača u istoriji Partizana saopštio čelnicima FSS da ima drugačije planove.

Nema sumnje, imaće Sale pune ruke posla u Atromitosu, koji je trenutno pretposlednji na tabeli, sa samo tri osvojena boda. Ujedno, dolaskom u tabor plavo-belih nastaviće tradiciju dobre saradnje sa srpskim stručnjacima, pošto su tu prethodno radili i Vladimir Petrović Pižon, Dragan Kokotović i Dušan Bajević.