Autor: Informer.rs

24.10.2023.

13:09

Foto: EPA Images

Sport

Dobra vest! Zvezda pojačana ide na Lajpcig

Brzonogo krilo Osman Bukari (24) oporavio se od povrede i biće spreman za duel na "Red Bul Areni" u okviru 3. kola G grupe (21.00, RTS 1, Arena premijum 1).

To je sjajna vest za Crvenu zvezdu i stručni štab, s obzirom da je reprezentativac Gane odlično otvorio novu sezonu. Jedini je iz redova srpskog prvaka koji je dva puta uspeo da zatrese mrežu u najjačem klupskom takmičenju, a stigao je da upiše i jednu asistenciju.

Bio je odlični ofanzivac strelac vodećeg gola u porazu protiv Mančester sitija u gostima (3:1), kao i na "Marakani" protiv Jang bojsa (2:2), kada je doneo vredan bod.

Informer

Bukari je dosad dao dva gola u Ligi šampiona

Zbog problema sa zadnjom ložom tokom minule reprezentativne pauze morao je Bukari da odbije poziv selektora Krisa Hjutona za prijateljske mečeve protiv Meksika i SAD. Podvrgnut je terapijama, propustio je i prvenstvenu utakmicu sa Javorom, bio na dodatnim lekarskim pregledima, posle čega su mu doktori dali "zeleno svetlo" za put u Nemačku.

Pored njega, Izraelac na klupi Zvezde za okršaj sa Lajpcigom računa još i na - golmane: Omrija Glazera, Zorana Popovića, Nikolu Vasiljevića, kao i igrače: Kostu Nedeljkovića, Aleksandra Dragovića, Nasera Đigu, Srđana Mijailovića, Uroša Spajića, Miloša Degeneka, Milana Rodića, Marka Stamenića, In Bom Hvanga, Kingsija Kangvu, Gelora Kangu, Mirka Ivanića, Vladimira Lučića, Uroša Kabića, Pitera Olanjinku, Aleksandra Kataija, Stefana Mitrovića, Šerifa Ndiajea, Žan-Filipa Krasoa i Jovana Mijatovića.