Autor: Informer.rs

24.10.2023.

23:08

Foto: EPA Images

Sport

Gudelj nije pomogao! Arsenal preživeo Sevilju, Onana spasao Junajted

Fantastičan fudbal viđen je na stadionu "Ramon Sančez Pishuan", gde je engleski Arsenal posle velike borbe pobedio Sevilju sa 2:1 u okviru trećeg kola grupne faze elitnog evropskog takmičenja.

Klubu iz Andaluzije nije bio dovoljan ni pogodak srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja da izbegne prvi poraz u Ligi šampiona. S druge strane, "tobdžije" su ovim trijumfom na prvu poziciju u B grupi i sigurno koračaju ka nokaut fazi. Važan trijumf englskom timu doneo je brazilski tandem Gabrijel Martineli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i Gabrijel Žesus u 53. minutu. 

Informer

Nemanja Gudelj postiže gol

Arsenal je od prvog minuta bio rešen da napadne, imao je inicijativu, loptu u nogama, dok su se domaćini opredelili da svoju šansu traže u kontranapadima. Gosti sa Ostvra su zapretili već u osmom minutu, kada je Martineli istrčao sam pred golmana Sevilje, ali je promašio. Nastavio je Arsenal sporadično da napada, ali je španski tim lako otklonio svaku opasnost. I kada se činilo da će ekipe na odmor otići bez promene rezultata, sevnula je kontra Engleza, Gabrijel Žesus je sjajno uposlio zemljaka Martinelija, ovaj istrčao više od 20 metara, a onda nadmudrio golmana Nilanda i zatresao mrežu za muk u Sevilji. 

Izabranici Mikela Artete u istom ritmu nastavili su i u drugom poluvremenu i već u 53. minutu duplirali prednost. Ovog puta, Gabrijel Žesus je izveo majstoriju i nakon solo akcije pogodio dalji ugao gostiju za 2:0. Ipak, nije se Sevilja predavala u tim trenucima, krenuli su svim silama ka golu protivnika. I to im se isplatilo pet minuta kasnije. Korner je izveo Ivan Rakitić, a najviši u skoku bio je Gudelj i pogodio za 2:1 i vratio nadu domaćim navijačima.

Pokušala je Sevilja do kraja da stigne do vrednog boda, stezali su obruč oko gola Arsenala, koji je na kraju uspeo da odoli svim napadima i odnese tri boda kući.

Neverovatna drama viđena je na "Old Traforu", gde je Mančester junajted uz mnogo sreće savladao Kopenhagen sa 1:0. Danska ekipa mogla je u poslednjim sekundama utakmice da izbaci "crvene đavole" iz daljeg takmičenja, jer su u 97. minutu imali penal, ali su promašili.

Vredna tri boda Junajtedu doneo je Hari Megvajer pogotkom u 72. minutu, nakon što se ekipa Erika ten Haga propisno mučila da stvori akciju i zapreti gostima. 

I kako se činilo da "đavoli" osvajaju prve bodove ove sezone u Ligi šampiona, usledio je neverovan kiks Skot Mektomini. Skrivio je penal fudbaler Junajteda, odgovornost je preuzeo Džordan Larson, ali je golman Andre Onana je sjajnom odbranio i sačuvao svoju ekipu.

Informer

Hari Megvajer spasao Junajted

Bez većih problema do trijumfa je stigao i Real Madrid protiv Brage (2:1). "Kraljevski klub" je trećom pobedom u grupi zacementirao prvo mesto sa devet bodova, tri više od Napolija, koji je sinoć minimalcem slomio u gostima Union sa 1:0. 

Trijumf Realu doneli su Rodrigo u 16. i Belinem u 61. minutu, dok je jedini gol za Bragu postigao Đalo u 63. minutu i donekle dao nadu svom timu da mogu do preokreta. Ipak, kvalitet Madriđana je bio presudan, koji su na kraju lako uspeli da zatvore utakmicu.