Autor: Informer.rs

25.10.2023.

20:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

Liga šampiona: Preokret Porta u Belgiji, poništen gol Mančester sitija (VIDEO)

Priredila nam je fudbalska elita u utorak pravi spektakl u Ligi šampiona, a ništa manje uzbudljivo neće biti ni večeras. Naravno, najviše pažnje privlači meč RB Lajpciga i Crvene zvezde, ali pored nastupa srpskog predstavnika očekuje nas još nekoliko izuzetno zanimljivih duela. 

Navijače u Srbiji najviše će interesovati dešavanja u Bernu gde Jang bojs dočekuje Mančester siti. Jasno je da su "građani" ogroman favorit, a crveno-belima bi pobeda šampiona Premijer lige išla na ruku. 

Ipak, najveći derbi biće odigran na "Parku prinčeva" gde Pariz Sen Žermen dočekuje Milan. "Sveci" su u prethodnom kolu doživeli blamažu protiv Njukasla i silno su motivisani da se protiv "rosonera" operu kod navijača. U istoj grupi "svrake" dočekuju Borusiju Dortmund. 

Grupa E: 
Fejenord - Lacio  3:1 (2:0)
Himenez 31, 74, Zeruki 45 - Pedro 83

Seltik - Atletiko Madrid  2:2 (1:1)
Furuhaši 5, Palma 28 - Grizman 25, Morata 54

Grupa F: 
Njukasl - Borusija Dortmund  0:1 (0:1)
Nmeča 45

Pariz Sen Žermen - Milan  2:0 (1:0)
Mbape 32, Kolo Muani 53

Grupa G: 
RB Lajpcig - Crvena zvezda 3:1 (1:0)
Raum 13, Simons 59, Olmo 85 - Stamenić 70

Jang bojs - Mančester siti  1:3 (0:0)
Elia 52 - Akandži 48, Haland 66

Grupa H: 
Barselona - Šahtjor 2:1 (2:0)
Tores 28, Lopez 36 - Sudakov 62

Antverpen - Porto  1:4 (1:0)
Jusuf 37 - Evanilson 48, 69, 84 Eustakio 55

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

KRAJ!

90. minut - Bližimo se kraju... Na većini mečeva pitanje pobednika je davno rešeno. 

85. minut -  GOOOOOOOOOOL! Pitanje pobednika rešeno je i u Bernu, Erling Haland duplira prednost Mančester sitija. 

84. minut - GOOOOOOOOOOOL! Het-trik Evanilsona, Porto dolazi do tri boda u Belgiji iako je Antverpen vodio na poluvremenu - 4:1!

75. minut - Nakon gledanja snimka gol Mančester sitija je poništen u Bernu, ipak ostaje 1:2!

74. minut - GOOOOOOOL! Kiša golova u drugom poluvremenu, Mančester siti preko Hulijana Alvareza duplira prednost protiv Jang bojsa, asistencija Halanda - 1:3!

70. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vraća se Crvena zvezda, strelac je Marko Stamenić koji se sjajno snašao u petercu posle šuta Dragovića i skrenuo loptu u gol RB Lajpciga - 2:1!

69. minut - GOOOOOOOOOOOL! Antverpen je u nokautu, ponovo je strelac Evanilson, Porto vodi sa 3:1!

66. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Mančester siti, Haland snažno i po sred gola - 1:2!

64. minut - Penal za Mančester siti! Nespretno je reagovao jedan od defanzivaca Jang bojsa i oborio Rodrija, a sudija odmah pokazuje na belu tačku. 

59. minut - Au kakva golčina... Ponovo je Crvena zvezda žrtva, a sada je egzekutor Ćavi Simons koji je gađao sa preko 20 metara i pocepao mrežu srpskog šampiona - 2:0! 

58. minut - Obrukao se pošteno Kalum Vilson... Mogao je Njukasl da poravna rezultat preko iskusnog napadača, dobro je reagovao i Gregor Kobel, ali je utisak da je Vilson morao daleko bolje da šutira. 

Informer

 

57. minut - Prete Jang bojsi ponovo Mančester sitiju, sada je Ugarčić bio u centru pažnje, ali je njegov udarac izblokiran u poslednjem momentu... Mnogo sreće za goste - 1:1. 

55. minut - GOOOOOOOOL! Kompletan preokret Porta protiv Antverpena, Mario je promešao kompletnu odbranu domaćih, proigrao Eustakija koji lako matira Buteza -1:2! 

54. minut - GOOOOOOOOL! Poravnava rezultat i Atletiko Madrid u Glazgovu, sjajno je reagovao Alvaro Morata, ponovo Džo Hart vadi loptu iz svoje mreže - 2:2!

54. minut - Dobar pokušaj Bukarija sa distance, mogla je Zvezda da dođe do izjednačenja u Lajpcigu, ali se domaćin sjajno odbranio. 

53. minut - GOOOOOOOOL! Sada nema dileme, Pariz Sen Žermen vodi sa 2:0, sjajno se snašao Kolo Muani nakon šuta Mbapea i iz odbitka matirao Menjona. 

52. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se Jang bojs ekspresno, Elia je istrčao sam pred Edersona koji je izašao van kaznenog prostora kako bi mu skratio ugao, ali je napadač domaćih sjajno reagovao i lobovao ga u stilu najboljih strelaca sveta - 1:1! 

50. minut - Nakon gledanja snimka gol Osmana Dembelea poništen je zbog faula Manuela Ugartea na sredini terena koji je prethodio kontri "svetaca", ostaje 1:0. 

49. minut - GOOOOOOOOOL! Uspeva Mančester siti da probije bedem pred golom Jang bojsa, najbolje se u petercu snašao Manuel Akandži i doneo prednost "građanima" - 0:1! 

48. minut - GOOOOOOOOOL! Porto poravnava rezultat u Belgiji, kombinovali su Mehdi Taremi i Evanilson - 1:1! 

47. minut - Tek što je sudija dao znak Jang bojs preti Mančester sitiju, na sreću Pepa Gvardiole sjajno je reagovao Ruben Dijaš i osujetio nalet domaćih. 

46. minut - Počeo je drugi deo igre. 

Prvo poluvreme: 

45. minut - GOOOOOOOOL! Šok... Njukasl je dominirao, a onda je Borusija povela na "Sent Džejms Parku". Izgubio je Gordon loptu na sredini terena, sevnula je kontra, a Poupa matirao je Feliks Nmeča - 0:1!

Informer

 

43. minut - Totalna inicijativa Njukasla protiv Borusije, nižu se naleti "svraka", ali se odbrana nemačkog velikana za sada drži na Ostrvu - 0:0!

40. minut - Novi gol na "Seltik parku", ali ovaj je poništen zbog ofsajda, Vitsel je bio u nedozvoljenoj pozicijim ostaje 2:1! 

37. minut - GOOOOOOOOOL! Antverpen vodi protiv Porta nakon velike greške Karma. Štoper gostiju loše je reagovao, lopta je stigla do Alhasan Jusufa koji je "pocepao" mrežu i obradovao sve navijače - 1:0!

34. minut - Jedva je Jang bojs preživeo novi nalet Mančester sitija, Haland je sjajno gađao i matirao golmana domaćih, ali je Ugrinić sa gol-linije uspeo da račisti opasnost, ostaje 0:0!

Informer

 

32. minut - GOOOOOOOL! Vodi Pariz Sen Žermen protiv Milana, strelac je Kilijan Mbape. Prelako se Francuz "rešio" Fikaja Tomorija i matirao Menjona - 1:0! 

29. minut - Nema penala za Zvezdu... Gledao je sudija snimak i ustanovio da je Lukeba prvo sklonio loptu, a potom faulirao Olajinku... Šteta!

28. minut - GOOOOOOOOL! Seltik ponovo vodi u Glazgovu, sjajan udarac Luisa Palme, kratko je trajala radost Atletiko Madrida - 2:1!

27. minut - PENAL! Imaće Crvena zvezda šansu da "sa kreča" poravna rezultat nakon što je Lukeba sa obe noge počistoo Olajinku. 

25. minut - GOOOOOOOOOOL! Odbranio je Džo Hart penal Antoana Grizmana, ali se lopta odbila na nogu Francuzu koji potom lako pogađa praznu mrežu - 1:1. 

24. minut - PENAL! Pao je Nahuel Molina u kaznenom prostoru Seltika, a glavni arbitar odmah je pokazao na belu tačku. 

23. minut - Sada dobra sekvenca u igri Crvene zvezde, zapretili su "bikovima" Mirko Ivanić nakon greške Simakana, a potom i Milan Rodić koji je bio najviši u skoku nakon kornera crveno-belih. 

21. minut - Deluje da je Njukasl oštećen... Sjurio se Migel Almiron u kazneni prostor Borusije Dortmun, oborio ga je Remi Bensebaini, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom iako se na snimku vidi da je kontakta bilo. 

18. minut - Evo je prva prilika za Milan... Sevnula je kontra, morali su "sveci" da seku faulom nalet "rosonera", a odgovornost da izvede slobodan udarac preuzeo je Olivije Žiru. Ipak, loše je Francuz gađao, ostaje 0:0. 

15. minut - Nastavlja se dominacija Pariz Sen Žermena na "Parku prinčeva", ne uspeva Milan da se oslobodi pritiska domaćina. 

Informer

 

13. minut - Nažalost, loše vesti iz Lajpciga! RB vodi sa 1:0 golom Davida Rauma, svemu je prethodila velika greška Mirka Ivanića - 1:0! 

12. minut - Umalo da Njukasl povede protiv Borusije, Entoni Gordon prošao je prelako pored Volfa, gađao dalji ugao, ali je dobro postavljen bio Gregor Kobel - 0:0!

8. minut - Sreća za Crvenu zvezdu, veliku grešku napravio je Naser Điga, lopta je stigla do Opende, ali je Francuz izuzetno loše šutirao, ostaje 0:0. 

5. minut - GOOOOOOOOOL! Šok u Škotskoj, Seltik vodi protiv Atletiko Madrida, Kjogo Furunaši pobegao je svojim čuvarima i lako matirao Jana Oblaka - 1:0!

4. minut - Velika šansa za Mančester siti u Bernu, zapretio je Rodri posle kornera, na sreću domaćih šutirao je Španac pored gola, ostaje 0:0. 

3. minut - Pritisak Pariz Sen Žermena na startu meča protiv Milana. Imao je Randal Kolo Muani i jedan pokušaj sa distance, ali lopta odlazi daleko preko gola "rosonera". 

1. minut - Utakmice su počele! 

20:40 - Barselona je savladala Šahtjor sa 2:1, dok je Fejenord nadigrao Lacio sa 3:1.  

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica trećeg kola grupne faze Lige šampiona. Dešavanja sa stadiona širom Evrope uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!