Autor: Informer.rs

26.10.2023.

23:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Petarda Liverpula na "Enfildu", nastavljaju se muke Ajaksa!

Loša sezona "naterala" je Liverpul da ove sezone igra u Ligi Evrope, ali je jasno da su "redsi" za drugo po rangu UEFA takmičenje - druga dimenzija. Makar u grupnoj fazi. Nova žrtva čete Jirgena Klopa je Tuluz, a francuski velikan se na "Enfildu" proveo kao bos po trnju - 5:1 (3:1). 

Posle devet minuta Diogo Žota doneo je prednost Liverpulu, ali je nadu Tuluzu dao Delinga u 16. Ipak, bio je to početak kraja za Francuze. Endo je u 30. pogodio mrežu rivala, Darvin Nunjez je u 34. duplirao. 

U drugom poluvremenu u strelce se upisao Rajan Gravenberg, a konačan rezultat postavio je Mohamed Salah u 93. 

I drugi engelski predstavnik večeras je slavio. Brajton je na jugu Ostrva nadigrao Ajaks i tako produbio krizu "kopljanika" kojima loše ide i na međunarodnoj sceni - 2:0 (1:0). 

Jasno je da velikanu iz Ajaksa Liga Evrope u ovom momentu nije u fokusu budući da se nalaze u zoni ispadanja u Erediviziji, ali večerašnja predstava još jedan je dokaz propasti.

Informer

 

"Galebovi" su se igrali sa Ajaksom, pretili kada god im je to palo na pamet, a pobedu domaćinu osigurao je tandem napadača Žoao Pedro - Ansu Fati. Brazilac je u 42. doneo prednost Brajtonu, a konačan rezultat postavio je mladi Španac na startu drugog poluvremena.