Autor: Informer.rs

27.10.2023.

17:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

Hrvat pljuje Srbe - na udaru Radonjić i Ivan Ilić!

Kroz čitavu trenersku karijeru hrvatsku stručnjak Ivan Jurić imao je poverenja u srpske fudbalere. Tako je bilo dok je sedeo na klupi Verone kada su pod njegovom trenerskom palicom briljirali Darko Lazović i Ivan Ilić. Ništa se nije promenilo u Torinu budući da su veoma važni šrafovi u igri "bikova"  Vanja Milinković-Savić, Ivan Ilić i Nemanja Radonjić. 

Ipak, ove sezone Torino ne igra kako se očekuje zbog čega Jurić trpi najviše kritika. "Bikove" za vikend očekuje duel protiv raspucalog Lečea i jasno je da je jedini imperativ pobeda. Tim povodom pred novinarima se pojavio hrvatsku stručnjak koji je kritikovao igre srpskog tandema u Torinu. 

- U ovom momentu razmišljam o drugačijim izborima. Kada se maksimalno potrošiš na nekog igrača, onda očekuješ najbolje od njega. To sada nije slučaj. Nisam srećan zbog toga i to su stvari kojima treba da se bavim. Prihvatam odgovornost i shvatam gde sam pogrešio. Ako moram da napravim drugačije izbore, trudiću se da negativu pretvorim u pozitivu. Znam da su oni dobri igrači, ali u ovom trenutku ne pružaju dovoljno - rekao je Jurić. 

Informer

 

Bez kritika prošao je Vanja Milinković-Savić. Srpski golman već godinu dana brani na vrhunskom nivou, a te igre preneo je i u reprezentaciju budući da je prvi izbor selektora Dragana Stojkovića među stativama. 

- Imao je i on pozitivne i negativne periode. Kada izaberete mladog golmana koji nigde nije branio, trener je svestan da će proći kroz težak period. Ali, iskreno mislim da će Vanja uspeti. Vidim kod njega želju i mentalnu snagu kada se suočava sa negativnim stvarima. Sa golmanima morate da imate strpljenja, ali za Vanju sam uveren da će biti još jači - podvukao je Jurić.