Autor: Informer.rs

28.10.2023.

15:30

Foto: EPA

Sport

"Petarda" Arsenala, het- trik Enketije! Brentford iznenadio "plavce" usred Londona!

Prva današnja utakmica desetog kola Premijer lige priredila je odličnu predstavu i ogromno iznenađenje.

Čelsi je u ovaj duel ušao kao ogroman favorit, naročito posle slabe predstave prošle nedelje protiv Arsenala, kada su prokockali dva gola prednosti i duel završili podelivši po bod sa "topbdžijama".

Informer

Nezadovoljni fudbaleri Čelsija

Od samog početka ekipa Maurisija Poketina je krenula ofanzivno protiv nekadašnjeg Čempionšip tima i vrlo brzo su stvorene sjajne šanse za domaće. Već u 11. minutu ogromnu šansu imao je Noni Madueke, ali je njegov udarac zaustavila prečka. Ovaj pokušaj engleskog fudbalera je dodatno inspirisao "plavce" koji su nastavili da ospedaju gol crveno-belih. 

Činilo se da je gostima prioritet bio da dočekaju kraj prvog poluvremena netaknute mreže, a nakon što su u tome uspeli, mnogo optimističnije i odlučnije su započeli drugih 45 minuta.

Nije se dugo čekalo na gol, svega 13 minuta,  nakon čega se mreža Robert Sančeza zatresla. Sjajnim centaršutem Brajan Mbeumo je proigrao Itana Pinoka, koji je sjajno reagovao i preciznim udarcem glavom doneo vođstvo Brentfordu.

Informer

Itan Pinok

Ruku na srce, Čelsi jeste imao posed lopte, ali su njihovi pokušaji da izjednače bili slabi i golman crveno-belih Mark Fleken nije imao mnogo razloga za brigu. 

Prilikom napada svih igrača, uključujući i golmana Sančeza, brzom kontrom fudbaleri Brentforda su se našli pred nečuvanim golom domaćih, pa je Mbeumo imao lak zadatak da postavi konačnih 2:0.

Naredna obaveza izabranike Maurisija Poketina očekuje 1. novembra kada će ugostiti Blekburn u sklopu FA Kupa.

Sa druge strane, Brentford ovom pobedom prestiže upravo Čelsi i preuzima desetu poziciju na tabeli, a naredni meč igraju protiv Vest Hema 4. novembra.

Nova pobeda Arsenala.

Tobdžije su na svom terenu opravdali ulogu favorita pobedom od 5:0 (1:0) protiv slabašnog Šefild Junajteda.

Glavni akter ove pobede je Edi Enketija koji je postigao het-trik.

Arsenal se posle sedme pobede popeo na drugo mesto sa sva boda manje od prvog Totenhema, Šefild sa na poslednjem mestu sa samo jednim bodom posle deset kola.