Autor: Informer.rs

30.10.2023.

13:19

Foto: EPAIMAGES

Sport

Oštra kazna! Španac zbog skandala izbačen iz fudbala na 3 godine

Luis Rubiales je napravio veliki skandal nakon finalne utakmice na Mundijalu za žene. Posle dodele medalja poljubio je u usta igračicu španskog nacionalnog tima Jenifer Hermoso, nakon čega je krenula lavina komentara širom sveta.

Hermoso se nakon incidenta oglasila i pozvala sve čelnike da reaguju, a FIFA je osnovala tročlano disciplinsko veće koje se bavilo ovim slučajem.

- Videli smo nešto sasvim prirodno i normalno, ali je to izazvalo buru u javnosti, ljudi su povređeni i sada moram da se izvinim - rekao je Rubijales dok je postupak još uvek bio u toku.

Informer

Svetska kuća fudbala ustanovila je da je Rubiales napravio disciplinski prekršaj kada je u slavlju posle titule šampiona sveta poljubio fudbalerku. To nije sve, uhvatio se za testise dok je proslavljao pobedu nad Engleskom, a igračicu Ateneu del Kastiljo nosio je na ramenima.

Informer

Rubiales ima rok od deset dana da od FIFA zatraži obrazloženje donete odluke, a može i da uloži žalbu Apelacionom komitetu FIFA.

On je 10. septembra podneo ostavku na mesto prvog čoveka španskog fudbala, ali i na mesto potpredsednika UEFA.  Još je pod krivičnom istragom u Španiji i negira da je uradio išta pogrešno.

Španac je posle skandala tvrdio da je igračici to bilo sasvim okej.

- Skoro smo pali. Zagrlili smo se i ja sam rekao da zaboravi onaj penal, da je bila odlična. Rekla mi je da sam "lud", a ja sam je upitao za poljubac i samo je rekla "okej" - pravdao se Rubiales.