Autor: Informer.rs

31.10.2023.

19:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Drulović zvanično vodi "orliće", poznato i kada će debitovati!

Ono što je juče najavljeno, danas je Fudbalski savez Srbije i zvanično potvrdio - Ljubinko Drulović (55) vodiće "orliće" u narednom periodu.

Katastrofa protiv Engleske u gostima (9:1) na startu kvalifkacija za Evropsko prvenstvo 2025. skupo je koštala Đorđevića. Nekadašnji trener Čukaričkog, Radnika i Napretka završio je svoju misiju na klupi, a poverenje je dobio doskorašnji pomoćnik Dragana Stojkovića Piksija u seniorskoj selekciji.

Informer

 

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga smatra da je ova odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana.

- Žao mi je što smo morali da povučemo ovako radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipjelno sa naše strane da je rezultat sa Ostrva prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku, koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacije - kaže Tanjga.

On dodaje i da je izbor Ljubinka Drulovića bio logičan predlog članova Stručnog odbora FSS. Naš proslavljeni reprezentativac i bivši as Porta, Benfike i Partizana imaće priliku da debituje baš protiv Engleske.

Informer

Miroslav Tanjga

Taj duel je zakazan za 18. novembar na stadionu u Bačkoj Topoli, dok će tri dana kasnije "orlići" dočekati i Luksemburg u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

- Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom "orlića", koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića i kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji. Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što pre prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi, naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka - jasan je Tanjga.

Posle tri odigrana kola u grupi F, mlada srpska selekcija zauzima treće mesto na tabeli sa šest bodova. Pored poraza od Ostrvljana, "orlići" su uspeli da savladaju Azerbejdžan kod kuće (2:0) i Severnu Irsku u gostima (2:1).