Autor: Informer.rs

31.10.2023.

22:43

Foto: EPA Images

Sport

Lajpcig puk‘o! Bolan poraz pred dolazak Zvezdi na noge!

Šok u najmasovnijem takmičenju doživeli su fudbaleri Lajpciga, koji su večeras u šesnaestini finala poraženi u gostima od Volfsburga sa 1:0 (1:0).

To znači da popularni "bikovi" neće biti u prilici da brane trofej koji su osvajali pethodne dve sezone zaredom, pa nema sumnje da je ovo veliko razočaranje i za njihove navijače.

Iako je trener Marko Roze na teren "Folcvagen arene" izveo skoro najjači sastav, njegovi momci nisu uspeli da slome otpor domaćeg tima. Gol odluke postigao je Vaclav Černi u 14. minutu, a gosti su imali i taj hendikep da od 56. minuta budu sa igračem manje na terenu, pošto je zbog drugog žutog kartona isključenje zaradio iskusni Jusuf Poulsen.

Informer

 

Nema sumnje, ovo je svakako dobra vest za Crvenu zvezdu, koja će upravo u naredni utorak dočekati Lajpcig u okviru 4. kola G grupe Lige šampiona. Prvi okršaj na "Red Bul areni" pripao je domaćinu (3:1), ali svi u taboru crveno-belih veruju da na punoj "Marakani" mogu da se revanširaju za taj poraz.

U prilog srpskom prvaku ide i podatak da će "bikovi" biti oslabljeni neigranjem povređenog krilnog ofanzivca Danija Olma, kao i mađarskog defanzivca Vilija Orbana.