Autor: Informer.rs

02.11.2023.

14:08

Foto: EPAIMAGES

Sport

Treneru prekipelo! Ndombele izbačen iz tima jer samo jede hamburgere

Naime, kako prenosi portal "Fotospor" nakon meča u Minhenu, trener Galatasaraja saznao je da francuski vezista ne poštuje ishranu, propisanu dijetu, već se noćima u sobi prejeda ogromnim hamburgerima, pomfritom i gaziranim pićima. 

U današnjem fudbalu svaki kilogram viška može da napravi razliku,  fizički aspekt podjednako je važan kao taktički i tehnički. Unošenje prekomerne količine hrane povećava kilograme, a značajno smanjuje učinak bilo kog igrača u igri.  To se dešava  Tangiju, koji od dolaska na pozajmicu iz Totenhema u Galatasara nije uspeo da smrša. Stigao je pre nekoliko meseci sa 82, a još uvek nije dostigao "razumnih" 75 kilograma, što je priželjkivao trener. Buruku je prekipelo, pa je rekao "dosta".

Kako pomenuti turski portal tvrdi, trener se sastao sa fudbalerom i saopštio mu da ne samo da neće biti pozvan za sledeću ligašku utakmicu, već neće ponovo igrati dok ne smrša.

Njegova budućnost u Galatasaraju trenutnu veoma zavisi od ishoda situacije, donosno dijete. Ukoliko ne nastavi sa režimom ishrane njegov povratak na Britanska ostrva u januaru je više nego siguran.

Francuz je protekle dve sezone proveo na pozajmicama, prvo u Lionu, potom prošle sezone u Napoliju, pa ga Totenhem ovog leta poslao u Galatasaraj. Ndombeleova karijera je već neko vreme u slobodnom padu, a ostaje da vidimo da li će uspeti da se oporavi u Galatasaraju, kako je krenuo, ne piše mu se dobro. Igra u Ligi šampiona, i to u grupi sa Mančester junajtedom, Bajern Minhenom, Kopenhagenom.  Ndombele ima 26 godina, uspeo je da debituje i za reprezentaciju Francuske, za koju je upisao sedam nastupa.