Autor: Informer.rs

03.11.2023.

09:43

Foto: AP/Photo

Sport

Plaža Kopakabana poprište krvavog sukoba navijača!

Fudbalski klubovi brazilskog Fluminensea i argentinskog Boka juniorsa igraju finalni meč Kopa Libertadoresa na čuvenoj "Marakani" u subotu (Arena 3 premijum 21.00). Nažalost, fudbalska predstava i majstorije aktera meča neće biti u prvom planu, a za to su se pobrinuli navijači oba tima.

Naime, pristalice Boke doputovali su u Brazil, ali ne samo da bi gledali fudbal i uživali u prizorima čuvene letnje destinacije. Oni su se upustili u okršaj sa navijačima Fluminensa u, kako navodi tamošnja policija, dogovorenoj tuči na plaži Kopakabana.

U sukobu je učestvovalo više desetina osoba, a prema saznanjima "Joda Veli njuza" do svađe je došlo tokom organizovane fan zone. Zbog žestine sukoba i većeg broja lica uključenog u nerede, reagovala je policija i prekinula komešanje.

Jedan od policajaca je lakše povređen, jer ga je argentinski navijač pogodio flašom u glavu, nakon čega je počinioc odvojen od grupe i protiv njega se očekuje pokretanje krivičnog postupka.

U pritvoru se našao još jedan navijač Boke zbog navodnog napada na policijskog psa i službenika.

Određena količina drame je već krasila ovaj finalni meč, pošto je javljeno fudbalerima Boke da im je, prilikom sletanja u Brazil, nestao prtljag. Mnogi navijači, a i pojedinci iz uprave argentinskog kluba, smatrali su da je reč o običnoj provokaciji.

Fluminense se nada prvoj tituli Kopa Libertadoresa, dok Boka juniors ima priliku da svoju vitrinu popuni sedmim trofejom ovog takmičenja.