04.11.2023.

16:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Loše vesti i briga više za Piksija: Srbin istegao ligament kolena

Juče ujutro pojavila se vest da je napadač Al Hilala Aleksandar Mitrović povređen, ali je čuveni Mitrogol izašao sinoć na teren i dao gol Al Fatehu (2:0) u gostima. Taman su ljudi u Fudbalskom savezu Srbije odahnuli, kada je stigla nova loša vest - povredio se Sergej Milinković Savić.

Vezista Al Hilala igrao je jučće utakmicu do 74. minuta, kada je osetio bol i izašao napolje. Nakon detaljnih analiza ispostavilo se da je istegao ligament kolena i da mu sledi pauza. Prema izveštavanju tamošnjih medija, povreda nije ozbiljna, ali moraće petnaestak dana da bude van terena. Arape možda ne brine, ali Srbe i te kako brine.

"Orlovi" će 19. novembra u Leskovcu dočekati reprezentaciju Bugarske u poslednjem kvalifikacionom meču grupe G za Evropsko prvenstvo. Kako bi overili plasman na kontinentalno takmičenje, a da uz to ne zavise od rezultata drugih selekcija iz grupe, izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraće da osvoje makar bod. Svi u Savezu ponašaju se kao da je ta utakmica već gotova i da se Srbija palsirala na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, ali matematika jasno kaže da ništa nije gotovo.

Informer

 

Svedoci smo nekih ranijih utakmica koje su svi smatrali dobijenim, a na kraju nije bilo dobro. Pritom, kako sada stvari stoje, Srbija na tom meču neće imati podršku publike, odnosno hoće samo dece do 14 godina.