Autor: Informer.rs

05.11.2023.

06:40

Foto: EPA Images

Sport

Na današnji dan: Miha i Deki protiv Partizana u Humskoj (VIDEO)

To 5. novembra 1998. godine sve je bilo spremno za spektakl na stadionu u Humskoj. Krcate tribine, 30.000 navijača, s jedne strane u timu Partizana - Rašović, Krstajić, Trobok, Ilić, Ivić, Tomić, Kežman, a s druge moćni Lacio predvođen srpski asovima i čuvenim zvezdašima, Sinišom Mihajlovićem i Dejanom Stankovićem, kao i majstorima poput Nedveda, Konseisaoa, Manćinija, Bokšića, Salasa, Favalija, Kouta...

Ulog je bio plasman u osminu finala UEFA takmičenja, u kojem su učestvovali tadašnji pobednici nacionalnih Kupova. Posle 0:0 u Rimu, odluka je padala u Beogradu.

Informer

 

I krenuli su crno-beli kao iz snova. Defanzivac Mladen Krstajić je u 18. minutu ispratio odličnu kaciju domaćih po desnoj strani, asistirao mu je Goran Trobok, a on sa levog krila zakucao loptu u mrežu Markeđanija.

Međutim, pred sam kraj prvog poluvremena usledio je izjednačenje. Neoprezno je Branko Savić startovao nad Marselom Salasom, glavni arbitar je pokazao na belu tačku, a legendarni Čileanac savladao je Nikolu Damjanca.

Sve do sredine drugog poluvremena vodila se izjednačena borba, a onda se desilo ono što su "grobari" najmanje želeli. Bivši kapiten Crvene zvezde je dao gol i to posle fenomenalne asistencije Roberta Manćinija. Imao je Deki Stanković i specijalnu proslavu, ruke je stavio na uši, a zauzvrat je dobio salvu zvižduka sa tribina.

Informer

 

Već u 75. minutu pitanje pobednika bilo je praktično rešeno. Salas je sačekao jedan odbitak, iskoristio smušenost odbrane "parnog valjka" i po drugi put se upisao u listu strelaca.

Do kraja je Ivica Iliev uspeo da samo na kratko vrati nadu Partizanu. Iskoristio je odličan centaršut Nenada Bjekovića juniora u 84. minutu i glavom zatresao mrežu "nebeskoplavih".