Autor: Informer.rs

04.11.2023.

23:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

"Marakana" proključala - Fluminense je šampion Južne Amerike!

Finale Kopa Libertadoresa uvek je spektakl, a posebno kada se u finalu nađu ekipa iz Argentine i Brazila kao što je to slučaj ove godine! Fluminense i Boka juniors ukrstili su koplja u najvažnijoj utakmici Južne Amerike na "Marakani" u Rio de Žaneiru, a večeras je kultni stadion eksplodirao jer je domaći tim na krilima Džona Kenedija došao do prve titule u istoriji - 2:1 (1:1) i to nakon produžetaka. 

Popularni "trikolori" su bolje otvorili meč, a nagrada za ofanzivnu igru stigla je u 36. minutu kada je Herman Kano posle asistencije Kenoa matirao Serhija Romera. Nastavili su Brazilci i posle vodećeg gola da pritiskaju poslednju liniju Boke, drugi pogodak je visio u vazduhu, ali lopta nikako nije htela u mrežu. 

Informer

 

Kazna za sve promašaje stigla je u finišu, kada je Alvinkula postigao spektakularan pogodak. Boka je na krilima izjednačenja pokušala da dođe i do potpunog preokreta, ali je pitanje pobednika moralo da sačeka - igrali su se produžeci.

Informer

 

Momenat odluke desio se u devetom minutu dodatnog vremena i to preko mladog napadača. Kenedi, koji je na teren ušao u 80. minutu, pobegao je svojim čuvarima, matirao Romera i doneo Fluminenseu prvu titulu prvaka Južne Amerike.

Do kraja utakmice bilo je i nekoliko neprijatnih scena. Prvo je upravo Kenedi zbog nesportskog ponašanja dobio drugi žuti karton, pa je isključen, a potom je i Boka ostala sa desetoricom nakon što je "pocrveneo" Fabra u 112. minutu.