Autor: Informer.rs

05.11.2023.

16:14

Foto: EPA

Sport

Nekadašnji as Reala: Ovo mi je važnije od Lige šampiona!

Brazilski Fluminense je prvi put u istoriji osvojio Kup Libertadores nakon što je u finalu odigranom na legendarnoj "Marakani" u produžecima savladao Boku juniors sa 2:1. Popularni Flu je do titule stigao golom Džona Kenedija u 99. minutu utakmice.

Informer

Iako je učestvovao u velikom broju jako važnih utakmica i borio se za najvrednije trofeje u fudbalu (Ligu šampiona, Primeru, Premijer ligu), fantastični Marselo ističe da mu je trofej osvojen sa Fluminenseom najdraži u karijeri.

- Madrid će me razumeti. Ovo je najvažniji trofej klupskog fudbala za mene. Fluminense je tim uz koji sam odrastao. Madrid mi je u srcu, ali o Fluminenseu je teško čak i govoriti. Ostao sam dužan mom timu i uspeo sam, uprkos mnogo sumnji i kritika. Naporno sam radio za ovo - objasnio je veteran.

Pored toga što je ostvario dečački san i osvojio Kopa Libertadores sa Fluminenseom, Marselo je tokom bogate igračke karijere popunio mnoge vitrine raznim trofejima.

Naime, vitrine Brazilca su dobrano popunjene s obzirom na to da u kolekciji ima pet titula Lige šampiona, šest šampionata Španije, dva Kupa Španije, pet Super Kupova, tri UEFA Superkupa i Kup Konfederacija sa nacionalnim timom Brazila.