Autor: Informer.rs

05.11.2023.

20:21

Foto: Alastair Grant

Sport

Debitanta sekunde delile od podviga! Liverpul izbegao bruku, Dijaz spasilac

Fudbaleri Liverpula neočekivano su odigrali nerešeno protiv Lutona 1:1 (0:0) u 11. kolu Premijer lige. Malo je nedostajalo da novajlija u engleskom šampionatu priredi prvorazredno iznenađenje i baci na kolena ekipu Jirgena Klopa, ali je goste bruke spasao Luis Dijaz i to u sudijskoj nadoknadi.

Ekipa sa "Enfild rouda" potpuno je dominirala na terenu, držala loptu u nogama i uputila čak 24 udarca ka golu Lutona, ali je nerešiva enigma bio golman domaćih Tomas Kaminski. 

Informer

Tahit Čong šokirao Liverpul

Mučio se Liverpul da probije sjajnu odbranu "šeširdžija", a onda su u 80. minutu i dobili šamar. Posle neuspešnog kornera Liverpula sevnula je kontra Lutona, Ros Barkli je izneo loptu skoro do polovine terena, potom je desnoj strani dodao do Isa Kaborea, a ovaj iz prve proigrao Tahita Čonga, koji je matirao Alisona. 

Posle primljenog gola, četa Jirgena Klopa je nastavila sa još jačim napadima, ali su domaćini odolevali sve do petog minuta sudijske nadokande, kada je Harvi Eliot fantastično centrirao na drugu stativu, a Luis Dijaz glavom zatresao mrežu Lutona za 1:1.