Autor: Informer.rs

07.11.2023.

10:43

Foto: Reuters

Sport

Nemcima u glavi tunel na "Marakani"! Put kojim se silazi u pakao

Zvezda u utorak od 21 čas na "Marakani" dočekuje Nemce (RTS1, Arena Premium1).  Lajpcig je u prva tri kola ostvario očekivane pobede protiv Jang Bojsa (3:1) i Zvezde (3:1), uz poraz od Mančester sitija (3:1).

Međutim, imaju dva poraza u nizu u Bundesligi od Majnca (2:0) i Volfsburga (1:0), a Ram je svestan da ih u Beogradu čeka drugačija utakmica nego pre dve nedelje. 

- U Lajpicu smo odigrali dobru utakmicu, zasluženo smo pobedili. Ali, U beohgradu nas čeka drugačija atmosfera, moraćemo da igramo drugačije - rekao je Raum za nemačke medije. 

Informer

Čuveni tunel na "Marakani" Raum je pre dolaska u Beograd video samo na video snimcima.

- Bilo je impresivno samo proći kroz prazan tunel. Pred navijačima će biti sasvim drugačija priča. 

Pre nekoliko godina, pre meča Zvezde i Napolija, italijanska Gazeta je tunel na "Marakani" opisao kao put za pakao: "Izlaz iz svlačionica izgleda kao savim običan, nalik onom u osnovnim školama. A onda sa desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate da uđete i iz kojeg dopire buka. I počnete da brinete... Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj! Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne! Stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom... Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to prvi deo. Jer kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svetla i čujete buku, niste. Četiri stepenika levo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži...- Ulazite u poslednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka sa tribine sa najvatrenijim navijačima. Čovek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svetlost koju vidite u poslednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća... - opisao je novinar tada.

Nada se fudbaler Zvezdinog rivala da će posle dva poraza u šampionatu Nemačke protiv crveno-belih trijumfom preokrenuti sezonu. 

- Provodimo mnogo vremena zajedno, razgovaramo i rešavamo probleme zajedno. Sad imamo priliku da preokrenemo stvari i napravimo veliki korak prema osmini finala, što nam je cilj - poručio je fudbaler Lajpciga.