Autor: Informer.rs

07.11.2023.

19:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Krstajić nije bio problem... U Bugarskoj se nastavlja fudbalski cirkus! Pred meč sa Srbijom doneli šokantnu odluku

Reprezentacija Bugarske doživela je totalni debakl u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a kao glavnog krivca u Fudbalskom savezu označili su Mladena Krstajića. Srpski strateg otpušten je krajem prošlog meseca, ali to nije sprečilo dalji cirkus u našem komšiluku. 

Bugari su bili treći favorit u grupi, odmah iza Srbije i Mađarske, ali su uoči poslednja dva kola zakucani za dno tabele. Nezadovoljstvo navijača je ogromno zbog čega je najavljen protest na stadionu tokom utakmice sa Mađarima ovog meseca. 

Iz tog razloga čelnici Fudbalskog saveza, a sve u cilju čivanja pozicija, rešili su da utakmica protiv Mađara ne bude odigrana u Sofiji već u 400 kilometara udaljenoj Varni. Da stvar bude gora - tu nije kraj. 

Fudbalski savez Bugarske rešio je da na meču protiv Mađara navijača neće biti. Nije reč o kazni UEFA već o odluci koja je, navodno, doneta iz bezbednostnih razloga. Naravno, svima je jasno da bezbednosni rizik ne postoji već da je problem u nezadovoljstvu navijača. 

Uz izvinjenje Bugari su svima koji su već kupili karte refundirali novac. 

Podsećamo, tri dana nakon utakmice u Varni reprezentacija Bugarske gostovaće Srbiji u Leskovcu 19. novembra. "Orlovima" je dovoljan bod iz tog duela kako bi osigurali plasman na Evropsko prvenstvo prvi put nakon više od dve decenije posta.