Autor: Informer.rs

07.11.2023.

20:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

Čudo! Šahtjor obrukao Barselonu! Borusija rasterala "svrake" iz Dortmunda!

Pitanje Barseloninog plasmana u nokaut fazu Lige šampiona ne bi smelo da se dovede u pitanje, ali nakon današnjeg poraza jasno da će Katalonci morati dobro da se pomuče ukoliko žele da budu deo elite i na proleće. Četa Ćavija Ernandeza doživela je neočekivani neuspeh na gostovanju Šahtjoru u Hamburgu, pošto je ukrajinski šampion slavio sa 1:0 (1:0). 

Bila je Barselona rival sa većim posedom lopte, pretili su Španci u većem delu meča, ali je na mahove sve delovalo "jalovo". To je na pravi način iskoristio David Sikan u 40. minutu nakon sjajne asistencije Gočoleišvilija i doneo vođstvo Šahtjoru od 1:0. 

Informer

 

Ispostavilo se da je Sikanov gol postavio konačan rezultat i tako zakomplikovao situaciju u grupi H. Šahtjor nakon četiri odigrana kola ima šest bodova, koliko je osvojio i Porto, ali uz utakmicu manje. Barselona je prva sa devet, a bez bodova je Antverp. 

U drugom meču današnjeg programa Borusija Dortmund je uspela da izleči rane nakon debakla u "klasikeru". "Milioneri" su pred svojim navijačima savladali Njukasl sa 2:0 (1:0) i tako napravili krupan korak ka plasmanu u narednu fazu Lige šampiona. 

Borusija je povela već u 26. minutu kada je Nikolas Fulkrug uspeo da pobegne defanzivcima Njukasla. Luis Hal zbog žutog kartona nije smeo da ga dira što je iskusni Nemac iskoristio i matirao Nika Popua. 

Informer

 

Pokuašao je Edi Hau izmenama da razmrda svoju ekipu, "svrake" su zaigrale otvorenije u nastavku, ali je vrlo brzo preko Julijana Branta stigla kazna. Nemac je svojim prvim golom u Ligi šampiona osigurao pobedu Borusije i postavio konačan rezultat na "Vestfalenu".