Autor: Informer.rs

08.11.2023.

07:11

Foto: Reuters

Sport

Srpski Salcburg protiv Intera igra za opstanak u Ligi šampiona

 

Fudbaleri Salcburga dočekaće na svom stadionu Inter u okviru grupe D, a domaćin mora da trijumfuje ukoliko želi da ostane u trci za osminu finala elitnog takmičenja.

Pavlović i Ratkov su napravili odličnu uvertiru za ovaj susret, pošto su proteklog vikenda bili ključne figure u pobedi austrijskog prvaka nad Hartbergom u Kupu. Nekadašnji napadač TSC-a bio je strelac za izjednačenje u regularnom delu, a onda su i on i bivši štoper Partizana bili sigurni u penal seriji.

Informer

Dedić i Ratkov

Trener Salcburga Gerhard Štruber poručio je da njegova ekipa želi da promeni situaciju na tabeli grupe D, gde trenutno zauzima treću poziciju. Prvi duel ovih timova na "Đuzepe Meaci" pre dve nedelje završen je pobedom domaćina od 2:1.

- Bili smo dobri u Milanu, ali nismo na kraju nagrađeni. Želimo da promenimo to i osvojimo sada bodove. Moramo da igramo otvoreno, hrabro i napadački, jer samo tako možemo da napravimo probleme Interu. Nikako ne smemo rivalu da ostavljamo previše prostora, jer igrači kao što su Barela i Čalhanoglu imaju odličnu tehniku i opasni su iz drugog plana. Imaćemo i podršku 30.000 navijača i to će biti naša dodatna prednost - rekao je Štruber.

Informer

Dedić i Ratkov

S druge strane, kormilar aktuelnog viceprvaka Evrope, Simone Inzagi, poziva na oprez i hvali protivnika, koji ima najmlađu ekipu u istoriji Lige šampiona.

- Svesni smo važnosti ovog meča, ali isto tako znamo da je Salcburg izuzetno kvalitetan. To je tim sa ogromnim potencijalom, imaju dobre pojedince, fizički su jaki i puno trče. Analizirali smo naš prvi okršaj i uvideli smo greške, koje ne bi smele da nam se ponavljaju. Tu, pre svega, mislim na prazne minute i loše otvaranje drugog poluvremena - naglasio je Inzagi.

Kada je reč o ostalim utakmicama, Mančester junajted mora da pobedi u Kopenhagenu, kako bi zadržao šanse za prolaz dalje, dok Bajern ne bi trebao da ima previše problema sa Galatasarajem na "Alijanc areni".

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj i naš golman Marko Dmitrović sa Seviljom ide u goste Arsenalu, Real u Madridu dočekuje Bragu, a Napoli kod kuće igra protiv Union Berlina.