Autor: Informer.rs

08.11.2023.

20:19

Foto: AP PHOTO

Sport

Kraj! Kopenhagen slomio Junajted, Arsenal lako sa Seviljom, Srbi bez iznenađenja protiv Intera (VIDEO)

Fudbaleri Kopenhagena napravili su dva preokreta protiv Mančester junajteda i na svom "Parkenu" slavili sa 4:3.

Sevilja sa Nemanjom Gudeljom i Markom Dmitrovićem nije mogla ništa u gostima protiv Arsenala (2:0), dok je Salcburg sa Strahinjom Pavlovićem i Petrom Ratkovim sa penala u finišu pao protiv Intera (1:0).

Pobede su ostvarili još i Bajern, PSV i Real Madrid.

LIGA ŠAMPIONA

Grupa A

Bajern - Galatasaraj 2:1 (0:0)
Kopenhagen - M. junajted 4:3 (2:2)

Tabela: Bajern 12, Kopenhagen 4, Galatasaraj 4, Mančester junajted 3.

Grupa B

Arsenal - Sevilja 2:0 (1:0)
PSV - Lans 1:0 (1:0)

Tabela: Arsenal 9,  PSV 5, Lans 5, Sevilja 2.

Grupa C

Napoli - Union Berlin 1:1 (1:0)
Real Madrid - Braga 3:0 (1:0)

Tabela: Real Madrid 12, Napoli 7, Braga 3, Union Berlin 1.

Grupa D

Sosijedad - Benfika 3:1 (3:0)
Salcburg - Inter 0:1 (0:0)

Tabela: Sosijedad 10, Inter 10, Salcburg 3, Benfika 0.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+6. minut - Gotovo je, velika pobeda Kopenhagena nad Mančester junajtedom od 4:3

90+3. minut - Igra se još samo meč na "Parkenu". Svi ostali dueli su završeni.

87. minut - GOOOL! Vodi Kopenhagen 4:3. Neverovatna utakmica u Danskoj. Dva puta domaćin preokreće rezultat u svoju korist. Sada je Bardagdži iskoristio odbitak i sa desetak metara smestio ga u mrežu.

90+2. minut - Drugi žuti, odnosno crveni karton za Gilavogija iz Lansa. 

83. minut - GOOOL! Kakva ludnica na "Parkenu". Stigao je Kopenhagen do 3:3 sa igračem više. Centrirao je Falk, a Lerager se prikrao na drugoj stativi i ponovo nadmudrio Onanu.

Informer

 

90+3. minut - Smanjuje Galatasaraj protiv Bajerna na 2:1. Bakambu je dobio dobru dubinsku loptu i odlično se snašao.

88. minut - Lans je propustio priliku da izjednači protiv PSV-a na 1:1. Stativu je pogodio Gilavogi.

86. minut - GOOOL! Ponovo Kejn. Akcija Milera i Tela, a rutinska realizacija Engleza.

85. minut - GOOOL! Vodi Inter sa 1:0 protiv Salcburga. Lautaro Martinez je realizovao jedanaesterac.

Informer

 

69. minut - GOOOL! Ponovo vodi Mančester junajted. Gol sa bele tačke dao je Bruno Fernandeš. Prethodno je jedan igrač Kopenhagena igrao rukom u kaznenom prostoru.

80. minut - GOOOL! Vodi Bajern protiv Galate.. Pogodio je Hari Kejn, proveravao je VAR da li je bilo ofsajda, ali pogodak je ipak priznat.

78. minut - Na terenu je i srpski napadač, Petar Ratkov, koji je u timu Salcburga zamenio Roka Šimića. I dalje je 0:0 protiv Intera.

64. minut - GOOOL! Vodi Arsenal 2:0 protiv Sevilje. Martineli je prelepo proigrao Saku, on prvo zalomio čuvara i pogodio suprotan ugao.

Informer

 

62. minut - Poništen je pogodak Galatasaraju u Minhenu. Toreira je bio strelac, ali prethodno je Ikardi bio u ofsajdu.

61. minut - GOOOL! Madriđani su se razgoropadili. Fenomenalan kontranapad povukao je Rodrigo, odigrao dupli pas sa Vinisijusom, a potom "bocnuo" loptu i prebacio Mateusa.

Informer

 

58. minut - GOOOL! Vodi Real sa 2:0 protiv Brage. Lepu i brzu akciju, preko Rodriga i Vaskeza, krunisao je Vinisijus. 

55. minut - Brahim Dijaz je mogao da izraste u junaka protiv Brage. Odlično mu je asistirao Vinisijus, ali ovog puta je golman Mateus izašao kao pobednik.

52. minut - Bajern je pogodio stativu. Hari Kejn je sačekao centaršut na drugoj stativi, uklizao, ali nedostajalo mu je malo sreće da pogodi.

Informer

 

46. minut - Počeo je drugi deo na svim utakmicama osim u Danskoj.

PRVO POLUVREME

45+13. minut - Kraj prvog dela na svim mečevima.

45+10. minut - GOOOL! Nerešeno je u Danskoj. Izjednačio je Kopenhagen protiv Junajteda u debeloj nadoknadi vremena. Hari Megvajer je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Gonzalveš je bio precizan sa bele tačke.

Informer

 

45+1. minut - Gužva u Ajndhovenu, došlo je do varnica na terenu, koškanja igrača, na kraju i žuti kartoni za igrače PSV-a i Lansa.

45. minut - GOOOL! Kopenhagen je smanjo na 2:1 protiv Junajteda. Lepa akcija, centaršut sa desne strane na drugu stativu, povratna iz prve Gonzalveša, a Elijonusi savladao Onanu.

44. minut - Povredio se Musijala. Morao je trener Bajerna, Tomas Tuhel, da zameni mladog ofanzivca, šansu je dobio Tomas Miler.

Informer

 

43. minut - Rašford je dobio direktan crveni karton. Kakva nesmotrenost napadača Junajteda, koji je otvorenim đonom na skočni zglob zgazio Jelerta. Nakon tog faula, domaćin je izveo slobodan udarac i pogodio prečku.

42. minut - Bajern nikako ne uspeva da probije bedem Galatasaraja. Ima mnogo veći posed lopte, čak osam udaraca ka golu gostiju, ali i dalje je 0:0.

41. minut - Kakvu šansu je promašio Fratezi za Inter. Povratna na penal, mogao je da bira gde da šutira, ali je prebacio gol.

30. minut - GOOOL! Arsenal je slomio otpor Sevilje. Strelac je Trosar na asistenciju Sake.

28. minut - GOOOL! Vodi Junajted sa 2:0 u Kopenhagenu. Ponovo Hojlund. Ispratio je kontranapad i šut Garnača, koji je odbranio Grabara, pa mu nije bilo teško da odbitak pospremi u mrežu.

27. minut - GOOOL! Evo ga Real. Vodi protiv Brage, strelac je Dijaz. Mendi je povukao napad po levoj strani, odlično pronašao Rodriga, a on poslao povratnu mladom Špancu na peterac.

Informer

 

19. minut - Prekid u Kopenhagenu. Jedan navijač utrčao je na teren sa zastavom Palestine, ali ubrzo su ga redari odveli sa terena.

15. minut - Prinudna izmena u Junajtedu. Povredio se defanzivac Džoni Evans, na teren je morao Rafael Varan

12. minut - GOOOL! PSV vodi protiv Lansa sa 1:0. Strelac je kapiten Luk de Jong, koji je posle centaršuta Bakajoka na sebi svojstven način, udarcem glavom, smestio loptu iza leđa Sambe.

Informer

 

11. minut - Realu je poništen pogodak. Brahim Dijaz je zatresao mrežu, ali prethodno je Vinisijus napravio faul u napadu.

6. minut - Braga je promašila penal u Madridu. Posle prekršaja Lukasa Vaskeza arbitar Meler je pokazao na belu tačku, a loptu je uzeo Đalo. Ipak, rezervni golman Lunin sjajno je reagovao i pročitao njegovu nameru.

4. minut - GOOOL! Junajted vodi u Kopenhagenu, strelac je Hojlund. Van Bisaka je po desnoj strani lepo proigrao Mektominija, on na drugoj stativi pronašao Danca, a njemu nije bilo teško da pogodi sa pet metara.

Informer

 

2. minut - Zicer je promašio Kai Haverc iz Arsenala. Sam je bio na drugoj stativi, šutirao je glavom, ali nije pogodio ni okvir gola.

1. minut - Utakmice su počele.

20.57 Prve pobede u Ligi šampiona večeras jure Kopenhagen, Sevilja i PSV.

20.49 Iznenađenje u Napulju. Aktuelni italijanski prvak nije uspeo da slomi otpor Union Berlina (1:1), koji je tako upisao prvi bod u grupi C. Napoli je do prednosti došao preko Politana u 39. minutu, izjednačio je Fofana u 52. minutu.

20.44 Fudbaleri Sosijedada ostvarili su i treću pobedu u grupi D. Savladali su na svom terenu Benfiku sa 3:1. Strelci su bili Merino u šestom, Ojarzabal u 11. i Bareneča u 21. minutu, dok je za goste pogodio samo Rafa Silva u 49. minutu.

20.36 Menadžer Mančester junajteda, Erik ten Hag, odlučio je da mu večeras rezerve budu Brazilac Antoni, kao i Varan i Maunt. Napadač "đavola" Rasmus Hojlund je u startnoj postavi, ali je s druge strane njegov rođeni brat Oskar Hojlund na klupi Kopenhagena.

20.30 Ukoliko večeras trijumfuju - Bajern, Arsenal i Real Madrid overiće prolaz u narednu fazu.

20.15 Dobrodošli na naš blog posvećen mečevima 4. kola Lige šampiona.