Autor: Informer.rs

08.11.2023.

22:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

Gudelj i Dmitrović bez šanse u Londonu! Bajern overio plasman u nokaut fazu!

Srpska Sevilja nije uspela da se suprostavi Arsenalu na "Emiratima". Četa Mikela Artete prekinula je niz slabih rezultata pošto je pred svojim navijačima uspela da nadigra Andalužane sa 2:0 (1:0). 

Prednost domaćinu doneo je Leonard Trosar u 29. minutu nakon asistencije Bukaja Sake, a engleski reprezentativac sjajnu partiju večeras krunisao je golom u drugom delu igre. Iskoristio je Saka dodavanje Gabrijela Martinelija i potvrdio trijumf "topdžija" u Londonu. 

Informer

 

U istoj grupi PSV je na svom terenu bio bolji od Lansa - 1:0 (1:0). Jedini gol na meču postigao je Luk De Jong već u 12. minutu. Francuzi su u drugom poluvremenu jurili bod na "Filips areni", ali je PSV odoleo gostima. 

Fudbaleri Bajerna žestoko su se namučili u Minhenu protiv Galatasaraja. Nakon ubedljive pobede u "klasikeru" Bavarci nisu uspevali da probiju bunker pred golom Fernanda Muslere sve do 80. minuta kada je svoj golgeterski niz nastavio Hari Kejn i doneo vođstvo četi Tomasa Tuhela - 2:1 (0:0). 

Engleski reprezentativac je šest minuta kasnije dugi put matirao Urugvajca, a poraz Galatasaraja ublažio je rezervista Sedrik Bakambu u sudijskoj nadoknadi. Ovim trijumfom Bavarci su obezbedili mesto u nokaut fazi Lige šampiona, dok će se Galatasaraj do kraja grupe za drugo mesto boriti sa Mančester junajtedom. 

Informer

 

Meč u Salcburgu između Red Bula i Intera rešen je tek u 86. minutu kada je Lautaro Martinez "sa kreča" doneo pobedu "neroazurima" - 1:0 (0:0). 

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović odigrao je čitav meč, a Petar Ratkov zamenio je Roka Šimića u 79. minutu. Treći Srbin u taboru "bikova" Aleksa Terzić propustio je četvrto kolo Lige šampiona zbog povrede. 

Dileme nije bilo jedino na meču Real Madrida i Brage. "Blankosi" su do nogu potukli Portugalce sa 3:0 (1:0), a trijumfu je kumovao sjajni brazilski tandem  Vinisijus Žunior - Rodrigo. 

Informer

 

Napadači Reala upsali su po gol i asistenciju, a pobedu je upotpunio Braim Dijaz pogotkom u 27. minutu utakmice. Zanimljivo, Braga je u šestom minutu utakmice imala šansu da povede, ali je Đalo promašio penal.