Autor: Informer.rs

09.11.2023.

11:28

Foto: AP PHOTO

Sport

Šta se dešava sa slavnim velikanom? Posrnuli gigant je dotakao dno!

U fenomelanom meču u Kopenhagenu, posrnuli gigant sa "Old traforda" uspeo je da prokocka 2:0  i 3:2, te je poražen sa 3:4 od danskog kluba.

I dok mladi navijači engleskog velikana grickaju nokte i sa nestrpljenjem iščekuju šta će izabranici Erika ten Haga uraditi u Istanbulu protiv Galatasaraja i na svom terenu protiv Bajerna, oni malo stariji se sa setom sećaju vremena kada su "crveni djavoli" vedrili i oblačili na terenima širom sveta.

Informer

Dok se sipmatizeri ovog engleskog kluba nadaju čudu kada je elitno takmičenje u pitanju, sa nevricom gledaju na tabelu Premijer lige. Na njoj su igrači koje sa klupe bez mnogo uspeha vodi Holanđanin na nezavidnoj osmoj poziciji.

Teško je poverovati i da je tim koji vredi čak 877.000.000 evra eliminisan iz Liga kupa! Doživeo je debakl Junajted pre nedelju dana na "Old trafordu" od Njukasla (0:3), a Ten Hag je preuzeo krivicu.

- Znamo da ovo nije dovoljno dobro. Moramo da preuzmemo odgovornost za to, ja moram da preuzmem odgovornost. Ne igramo i žao mi je navijača. Ovo je ispod naših standarda i moramo to da ispravimo. Moramo da se oporavimo, ali moramo brzo, pošto je u subotu naredna utakmica. Moramo da podignemo standarde. Ovo nije dovoljno dobro - rekao je holandski stručnjak.

Informer

Šta ovo znači navijačima? Ama baš ništa! Uspeo je Mančester 20 puta da osvoji titulu u elitnom rangu engleskog fudbala, dva puta je osvajao Ligu šampiona, po jednom Kup evropskih šampiona i Ligu Evrope, bio je i šampion planete daleke 2008. godine, ali ono što se trenutno dešava u klubu je alarmantno!

Ten Hagova ekipa poražena je deveti put na 17 ovosezonskih utakmica, što je prvi put od sezone 1973/74 da u ovom delu takičarske godine Mančester ima preko 50 odsto poraza, a ne možemo a da ne istaknemo da je u svim takmičenjima Junajted primio 30 golova!

Nalazi se među 10 najskupljih timova na svetu, ali zvezde kluba doslovno ne mogu da se sastave! Najbolji strelac ekipe je Portugalac Bruno Fernandeš sa svega tri gola, dok se, poređenja radi, napadač Mančester sitija Erling Haland upisao 11 puta u strelce, dok je Salah iz Liverpula to učinio osam puta.

Šest pobeda, niti jedan remi i čak pet poraza imaju "crveni đavoli" u Premijer ligi, a bolji su bili Totenhem, Arsenal, Brajton, i Kristal palas. Zaostaje Mančester za vodećim imenjakom  devet bodova, a izlaz iz krize se ne nazire.

Informer

Junajted i dalje predstavlja mnogo više od fudbalskog kluba, predstavlja instituciju u bukvalnom smislu te reči. Ima milione navijača širom planete, ovo što se trenutno dešava je sramota, ne uliva nadu, ali jedno je sigurno - "Teatar snova" nestrpljivo čeka bolja vremena!