Autor: Informer.rs

09.11.2023.

20:54

Foto: Tanjug/AP

Sport

Remi u Budimpešti - Pešić doneo prednost Ferencvarošu, Genk izvukao bod!

Pre dve nedelje u Belgiji na meču Ferencvaroša i Genka pobednika nije bilo. Danas - ishod isti, ali su navijači na "Grupama Areni" imali priliku da vide bar golove pošto je meč četvrtog kola grupne faze Lige konferencija u Budimpešti završen rezultatom 1:1 (0:0). 

Prvo poluvreme najavljivalo je katastrofalnu utakmicu. Prilika nije bilo, a ni sjajna atmosfera u mađarskoj prestonici nije mnogo pomogla sastavu Dejana Stankovića da načne goste iz Belgije. Sve do 48. minuta na semaforu je stajalo 0:0 kada je Aleksandar Pešić doneo prednost domaćinu.

Informer

 

Sjajno se srpski napadač snašao nakon dodavanja Abu Fanija, gađao dalji ugao i matirao Vendevorta. Budući da se Genk mučio u organizaciji napada delovalo je da bi to moglo da bude dovoljno za Ferencvaroš da upiše tri boda pred svojim navijačima, ali nije bilo budući da je konačan rezultat u 62. postavio Munjoz. 

Remiju na "Grupama Areni" najviše se raduje Fiorentina koja je danas slavila protiv Čukaričkog u Leskovcu. Četa Vinćenca Italijana osamostalila se nakon drugog trijumfa nad "brđanima" na čelu tabele sa osam bodova, po šest imaju Ferencvaroš i Genk, dok je srpski klub zakucan za dno bez bodova.