Autor: Informer.rs

10.11.2023.

19:09

Foto: EPA

Sport

Al Hilal suspendovao povređenog Nejmara! Prvi saudijski skandal na pomolu...

Tokom prethodne reprezentativne pauze Nejmar je zadobio tešku povredu kolena zbog koje je za njega sezona završena... Iznerviralo je to, bez dileme, čelnike Al Hilala koji su letos uložili ogroman novac u brazilsku zvezdu, a sada ga na terenu neće biti sve do avgusta 2024. godine. 

Tim povodom zasedao je Upravni odbor Al Hilala i doneo odluku koja će, verovatno, izazvatibrojne probleme. Naime, čelnici saudijskog velikana suspendovali su Nejmara na neodređeno vreme kako ne bi zauzimao mesto stranca u timu. 

Sa jedne strane odluka deluje razumno, ali se postavlja pitanje kako će Al Hilal isplaćivati novac Nejmaru koji je suspendovan. Reč je o ogromnoj svoti  budući da Brazilcu sleduje 150.000.000 evra godišnje, a na sve to ima i bonus od 50.000.000 evropskih novčanica u vidu komercijalnih bonusa. 

Ideja je da na upražnjeno mesto stranca klub angažuje još jednog igrača koji će biti prodat kada se Brazilac oporavi. Ipak, pitanje je kako će klub regulisati platu Nejmara, a ukoliko se to ne desi njegova budućnost u Rijadu je pod znakom pitanja.